Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Een gelukkige vondst

Het is de droom van iedere duiker om een keer een schat te vinden onder water. En dan gebeurt het je ineens! Kick Rugenbrink uit Emmeloord vond in april zelfs twee keer een zak met sieraden in recreatieplas Wellerwaard in Emmeloord.

Foto: politie Noordoostpolder

Wellerwaard

Kick Rugenbrink (60) duikt pas anderhalf jaar, bij duikclub De Zeewolf in Emmeloord, maar hij heeft de smaak goed te pakken.
Elk weekend ligt hij in het water en in zijn vakanties reist hij naar Egypte of andere oorden waar gedoken kan worden.
Op zaterdag 13 april deed hij een wel hele bijzondere ontdekking.
Hij vertelt: ‘We zien altijd wel interessante dingen, zoals snoeken en palingen. Dit keer was ik met mijn buddy aan het duiken in de Wellerwaard, we waren aan de westkant van de plas. Het water was nog koud, dus ik had mijn handschoenen aan. Op een gegeven moment zag ik iets glimmen, het bleek een zak met sieraden te zijn. De zak was al bijna vergaan, ik denk dat hij al lang in het water moet hebben gelegen’.
Kick pakte de zak met sieraden op en gaf ze aan zijn buddy. Zelf kon hij het, met zijn handschoenen aan, niet voor elkaar krijgen de zak van zijn trimvest open te krijgen.
Zijn buddy zorgde dat de sieraden veilig opgeborgen werden in het vest van Kick.

Kratten bier

Hij vervolgt: ‘Ik werk bij de politie, dus ik heb de sieraden afgegeven aan de recherche. Twee weken later, op 28 april, gingen we opnieuw duiken in de natuurplas Wellerwaard. We hadden bij een eerdere duik een stel bierkratten onder water zien liggen, dus die wilden we bergen. Het was op een andere plek, meer aan de noordelijke kant van de plas.
Op een diepte van drie tot vier meter zag ik iets liggen. Het was alweer een zak met glimmers. Dit keer was het een boterhamzakje, kleiner dan de eerste keer. Ik kon het nauwelijks geloven. Heel bijzonder.
Het is het gekste dat ik ooit heb gevonden tijdens het duiken. Ik heb al een afgezonken auto gezien, een scheepswrak, maar twee keer een zak met sieraden is de meest bijzondere vondst’.

Politie

De politie Flevoland heeft foto’s van de sieraden op Facebook geplaatst met een oproep, maar een eigenaar is nog niet gevonden. Het gaat om armbanden, broches, ringen en halskettingen. In één van de medallions staan twee voornamen, maar die hebben toe nu toe geen aanknopingspunt gegeven. Kick blijft nogal koel onder zijn bijzondere vondst: ‘Je geniet van alles wat je in het water tegenkomt. Of het sieraden zijn of een meerval, dat maakt me niet uit. Eén keer heb ik twee meervallen tegelijk gezien in de Castelijnsplas, dat was pas bijzonder.’

Als één of meerdere sieraden je bekend voorkomen, neem dan contact op met de politie Flevoland.

Dit bericht delen

Avatar
Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *