Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Fotowedstrijden

Dynamische fotowedstrijd en -expo op Duikvaker 2017 – Doe je mee?

Alweer voor de vierde keer organiseert DuikeninBeeld op Duikvaker de bijzondere en dynamische fotowedstrijd en -expositie. Dynamisch omdat jij als bezoeker de hele dag door bepaalt welke foto’s er te zien zijn en meedingen naar de dagprijs. En als deelnemer aan de wedstrijd ga je aan het eind van de dag naar huis met een grote kwaliteitsafdruk van je foto.

De foto's die tijdens het Open Belgisch Kampioenschap (OBK) Onderwaterfotografie 2015 in de prijzen zijn gevallen in de categorie Juniors. Marloes Otten werd in deze categorie uitgeroepen tot beste fotograaf van 2015.

Foto: Rebecca Pauwels

Een publiekstrekker! Dat was dynamische fotowedstrijd van DuikeninBeeld in de afgelopen drie jaren tijdens Duikvaker. Maar de wedstrijd annex expositie – naar een idee van onderwaterfotograaf Ron Offermans- wordt alleen een succes als jij meedoet! En wat is er leuker dan dat jouw foto groot in de expositie hangt?

Win-win
Deelnemen is heel eenvoudig, jij hoeft er alleen voor te zorgen dat je een plek hebt in de expositie. Je kunt met één of met twee foto’s meedoen. Het leuke is dat niet alleen de fotografen maar ook de bezoekers in de prijzen kunnen vallen! Bovendien krijg je als ‘exposant’ aan het einde van de dag je tentoongestelde foto als poster van 90*60 cm (max) mee naar huis.

Dit jaar zijn er naast de dagprijzen ook weer extra prijzen te winnen. De Dutch Shark Society kiest de beste haaien-/roggenfoto van het weekend uit (gemaakt door een Nederlandse of Belgische fotograaf), en de organisatie van Duikvaker kiest zowel op zaterdag als zondag haar favoriet.

Foto: Nancy van Olffen

Foto: Nancy van Olffen

Nu al inzenden voor een plek in de expositie
Natuurlijk willen we bij opening van Duikvaker op zowel zaterdag als zondag een expositie klaar hebben staan. Dus wil jij dat je foto er ’s ochtends vroeg al bij zit en je ook zeker bent van een vergroting van je foto voor de zeer speciale prijs, stuur dan nu je foto in voor de voorinschrijving. De eerste 26 voor de zaterdag en de eerste 26 voor de zondag hangen zeker op de wand!

Zit je niet bij de eerste 26 foto’s uit de voorinschrijving, dan kun je ook op de beursdag zelf nog meedoen. Elk uur komen er vier nieuwe foto’s te hangen (en vallen vier andere af)! Neem je foto’s mee naar de beurs – de fotografen van DuikeninBeeld staan -als je dat wilt- klaar om goede tips te geven en om samen met jou een foto te kiezen, die ter plekke wordt afgedrukt en toch nog meedoet. Maar wees snel – het aantal plaatsen op de wand is beperkt en VOL is echt VOL!

 

Foto: Willem Versluis

Foto: Willem Versluis

Beursbezoekers maken expositie dynamisch
De hele dag door kunnen de bezoekers foto’s beoordelen – het bijzondere is dat de expositie elk uur verandert! Elk uur verdwijnen er vier foto’s uit de tentoonstelling: jij bepaalt samen met andere bezoekers aan de beurs welke foto’s worden vervangen door nieuwe foto’s. De hele dag door zie je welke foto’s favoriet zijn bij het publiek. En omdat de expositie steeds weer verandert, is het belangrijk om meer dan één keer je stem uit te brengen.

Dagwinnaar
Aan het eind van elke beursdag zie je een sterke selectie van onderwaterfoto’s. Dan is het aan de vakjury om te bepalen welke fotografen zich dagwinnaar mogen noemen –twee fotografen per dag, want de jury kiest de beste foto die in Nederland is gemaakt, én de beste foto van buiten Nederland. De dagwinnaars ontvangen naast de roem een prijs die beschikbaar wordt gesteld door Onderwaterhuis.nl, al voor het vierde jaar sponsor van de wedstrijd annex expo. Ook onder de stemmende bezoekers wordt elke dag een prijs verloot.

Kwaliteitsafdruk voor een zeer gereduceerde prijs
Wat deze wedstrijd extra aantrekkelijk maakt, is dat de deelnemende foto’s tegen een zeer gereduceerd tarief op groot formaat en in hoge kwaliteit worden afgedrukt. Inktjetwinkel uit Amsterdam heeft hier in samenwerking met Canon speciaal een grootformaatprinter voor beschikbaar gesteld, zodat we op Duikvaker kunnen afdrukken. Aan het eind van de beursdag mag je de foto meenemen.

Foto: John van Lent

Foto: John van Lent

Extra wedstrijd via Facebook
Na Duikvaker zullen alle ingezonden foto’s op de pagina van DuikeninBeeld op Facebook te zien zijn. Tot en met 28 februari kan er door iedereen gestemd worden. De maker van de foto met de meeste likes wint een prijs en ook dan wordt onder de stemmers een prijs verloot.

Prijzen
De prijzen voor de winnende dagfoto’s en de winnende Facebook-foto worden beschikbaar gesteld door Onderwaterhuis.NL:
– Onderwaterhuis.NL Flip Adapter Pro naar keuze
– Tegoedbon voor een workshop PEN/OMD of beeldbewerking
– Set van 2 x Onderwaterhuis.NL Dome Diffuser Pro voor een flitser naar keuze
– Tegoedbon voor een service beurt voor je onderwaterhuis
– WeeFine Smart Focus 800FR automatische focuslamp met wit & rood licht
De beste haaien- en roggenfoto ontvangt van de Dutch Shark Society een cadeaubon van 100 euro en het boek Onderwaterbiologie.
De Duikvaker-dagfavorieten worden beloond met een leuke prijs door de organisatie van Duikvaker en één van de twee zal worden gebruikt in de promotie rond Duikvaker 2018.

Klik hier voor de wedstrijdvoorwaarden en meer informatie over deelname.

Vergeet bij inzending van je foto vooral niet te melden op welke dag je op de beurs bent en meedoet: zaterdag of zondag, en waar de foto is gemaakt.

Benieuwd welke foto’s vorige jaar in de expo hingen? Klik hier.

De Duikvaker-fotowedstrijd 2017 wordt georganiseerd door DuikeninBeeld en wordt mede mogelijk gemaakt door:

 finallogo_witte_achtegrond_1kleurlogo Onderwaterhuis.NL   logo-handboek-digitale-onderwterfotografie

   duikvaker logoCanon_logo Inktjetwinkel.nl_logo_FC    Logo Dutch Shark Society 

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief