Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Duikvaker 2022: het middelpunt van de duikwereld

Het kan je haast niet zijn ontgaan in de sociale media – Duikvaker 2022 komt eraan. Op 5 en 6 februari is het zo ver in Expo Houten. Wij spraken met organisator Patrick van Brienen.

Het lijkt nog ver weg, maar over ruim twee maanden is de officieuze opening van het nieuwe duikseizoen tijdens Duikvaker, het duikevent dat na 28 fysieke edities en noodgedwongen één virtuele duikbeurs in 2022 het 30-jarig bestaan viert. Achter de schermen wordt al keihard gewerkt door The Exhibition Company om ook van deze editie een prachtig event voor de duikwereld te maken.

Deelnemers uit de hele wereld

De beursvloer is inmiddels flink gevuld, zo vertelt Patrick van Brienen. “Op Duikvaker ontmoet je bedrijven uit binnen- en buitenland die letterlijk staan te trappelen om de Nederlandse en Belgische duiker weer te ontmoeten.” Het heeft hem positief verrast dat, naast de vele distributeurs, winkels, reisbureaus en organisaties uit eigen land, ook de resorts uit de hele wereld aanwezig zullen zijn op het event. “Ze kunnen niet wachten om weer contact te hebben met de Nederlandse en Belgische duikers en te laten zien waar zij zich in de afgelopen tijd mee bezig hebben gehouden.” Want waar op sommige bestemmingen de duikresorts het alweer ongekend druk hebben, liggen duikcentra elders in de wereld noodgedwongen nog stil of zijn ze alleen actief op de lokale markt. Maar welk resort je ook neemt, allemaal hebben ze met hun team keihard gewerkt om zich door de crisis heen te slaan en hun bedrijf klaar te maken voor de toekomst. “Ze willen niets liever dan het resultaat laten zien en weer gasten ontvangen.”

Kaartverkoop al in volle gang

De organisatie is veel gewend, maar dat de kaartverkoop al in een zo vroeg stadium is losgebarsten, had Van Brienen niet verwacht. Zelfs een iets minder positieve persconferentie verandert daar niets aan. “We krijgen veel leuke berichtjes. Mensen hebben echt zin in een event dat helemaal in het teken van hun hobby en vakantie staat en waar ze hun duikvrienden weer ontmoeten.” Goed om te weten – wie nu tickets bestelt, krijgt de ‘early bird’-korting.

Veiligheid voorop

“Aan de veiligheid van de bezoekers en exposanten doen we absoluut geen concessies,” vertelt Van Brienen. Uiteraard worden tijdens Duikvaker de richtlijnen van de overheid aangehouden, maar hoe dan ook wordt er gezorgd voor meer ruimte op de beursvloer. Dit zal zich onder meer vertalen in meer ruimte tussen de stands. “Het belangrijkste is dat iedereen zich tijdens Duikvaker veilig voelt.”

Volg het nieuws!

Via de website en sociale media van Duikvaker blijf je op de hoogte van de actuele stand van zaken. Welke exposanten er op de beurs staan, welke presentaties en workshops er worden gegeven, kortom wat er allemaal te doen is tijdens een leuke dag in het teken van de duiksport, je leest het binnenkort op www.duikvaker.nl. En wil je echt niets missen? Meld je op de website van Duikvaker aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox.

Handige info!

Wanneer: zaterdag 5 en zondag 6 februari 2022
Waar: Expo Houten, Meidoornkade 34 in Houten
Toegang:  kaarten kun je hier bestellen. Let op! Tot 1 januari betaal je de early bird-prijs!

Voor actuele informatie kun je terecht op de website van Duikvaker: www.duikvaker.nl

1 reactie

  1. Wij kijken er alvast naar uit!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief