Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikvaker 2020 – Veiliger duiken in 5 minuten

Inspiratie, informatie en interactie! Schuif aan bij duikerarts Thijs Wingelaar. Hij heeft tips hoe je heel eenvoudig nog veiliger kunt duiken.


Duikongevallen zijn meestal terug te leiden tot ‘kritieke momenten’. Vaak al ver voordat het ongeval daadwerkelijk plaatsvond, had door een simpele interventie van de duiker of een omstander het ongeval kunnen worden voorkomen. Dat is achteraf altijd makkelijk vast te stellen.
Maar hoe kun je ongelukken voorkomen? Aan de Thematafel praat duikerarts Thijs Wingelaar over duikveiligheid, duikmedische en gedragsmatige aspecten. Geen theoretisch praatje, maar eenvoudige en praktisch toepasbare tips waarmee iedereen veiliger kan duiken.

Thijs Wingelaar is militair duikerarts bij de Koninklijke Marine en schrijft regelmatig bijdrages op Duikeninbeeld vanuit zijn beroepsmatige achtergrond. Tevens verricht hij wetenschappelijk onderzoek naar zuurstofschade aan de longen bij duikers aan het Amsterdam UMC. Daarnaast staat hij, met een bestuursfunctie bij de Nederlandse Onderwatersportbond (NOB) en actieve bijdrages binnen de Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde (NVD), midden in het duikveld. Zijn missie: ‘iedereen zo veilig mogelijk laten duiken, maar ook eerlijk zijn als dat niet (meer) mogelijk is.’

Wanneer?

zondag 15.00 uur
(tijd onder voorbehoud)

Waar?

Op de stand van DuikeninBeeld in Hal 1

Duikvaker vindt traditiegetrouw plaats in het eerste weekend van februari. Hét duikevent voor duikers, snorkelaars en iedereen die zich interesseert voor de wereld onder water, is de officieuze start van het nieuwe duikseisoen. Met aandacht voor duik- en snorkelmaterialen, opleidingen, reizen, de natuur en heel veel info- en entertainment op de diverse podia, in de theaters en op de stands.

Duikvaker 2020:
vrijdag 31 januari van 18 tot 21 uur
zaterdag 1 februari van 10 tot 18 uur
zondag 2 februari van 10 tot 17 uur

20% korting en kans op een prijs!

Bestel je kaarten online met de speciale DuikeninBeeld-promocode! Je krijgt niet alleen 20% korting op de entreeprijs, maar maakt ook kans op een Scubapro Zoom Combo-snorkelset! Klik hier voor de kortingscode!

Alle info vind je op de website van Duikvaker en op de speciale Duikvaker-pagina op DuikeninBeeld.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief