Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Op zoek naar Kiki, de waterschildpad

Duikreporter Dirk en buddy Pierre duiken in hun thuisplas. Het doel? Kiki vinden… Maar of dat gaat lukken?

Vandaag stond er een nachtduik gepland, maar wanneer ik van mijn buddy Pierre Spirlet een bericht op FB zie verschijnen dat hij vandaag reeds in Zeeland aan het duiken is worden de plannen gewijzigd: te gek dat hij eerst nog naar huis rijdt om daarna terug te keren naar de Put van Ekeren voor de nachtduik! Hij komt aansluitend naar daar en om 17.00 uur liggen we in het water bij de westelijke trap.

We hebben een duikplan: we gaan naar de waterschildpad zoeken. Ik heb van Kiki Vleeschouwers een tip gekregen waar ik moet zoeken … ik geef de schildpad alvast een naam: Kiki!

We zijn nog maar net onder of ik zie twee zeelten! Pierre maakt een mooie foto van me terwijl ik aan het filmen ben en ik heb op hetzelfde moment Pierre in beeld!

P8050106-109811

zeelt met Pierre op de achtergrond-109811

De zeelten hebben ons wat doen afwijken van de geplande route. Hebben we daardoor de schildpad gemist? We vervolgen ondiep langs de kant en het is leuk om de watervogels van onder bezig te zien. Ik ben te laat wanneer er ééntje duikt, maar Pierre kan hem vastleggen.

watervogeljpg-109811

Het is weer echt genieten en het zicht is heel goed. Na 38 minuten doet Pierre teken om eens te gaan zien waar we ons bevinden. Oeps … we zitten wel heel ver! Omkeren maar … Ik heb nog 110 bar over, maar we zijn nog niet diep geweest. Op de terugweg moeten we sowieso dieper. We gaan richting de rand van de grote put en dan naar rechts. Hier komen we een beeldje van een varken tegen. Nog nooit gezien, maar ik vermoed dat het er ook nog maar pas staat: het is nog te proper … Er mogen eigenlijk geen beelden meer bijgeplaatst worden, tenzij met goedkeuring van AVOS.

varken-109811

Maak kans op een reischèque!

Plaats tussen 1 juli en 31 oktober 2021 een duikreport en je maakt kans op een reischèque ter waarde van 400 euro, beschikbaar gesteld door Diving Holidays.

Pierre maakt nog enkele mooie foto’s van mij

Dirk met camera-109811

Aan de plaat met de piranha zitten weer heel veel vissen. Tussen de grote en de kleine put keren we terug, langs de beelden van de duiker, de kat en de amfoor. Hoe dichter we bij de steiger komen, hoe slechter het zicht wordt … We houden het dan ook voor bekeken en na 64 minuten en een max diepte van 8,8 meter gaan we er uit. Wat een heerlijke duik weer!

We gaan nog iets drinken en een hapje eten in De Club en … een nachtduik hebben we niet gedaan, maar het is toch al goed donker als we thuis komen …

2 reacties

  1. Heerlijk Dirk, hoe je telkens weer het leukste Putje van het universum in beeld brengt. En je gaat mijn naamgenootje heus nog wel ontmoeten . Deze avond heb ik haar weer mogen zien in ons Putje .

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief