Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Vervroegd Pasen op de Filipijnen

Het lijkt wel Pasen. Duikreporter Sandra ziet tijdens haar vakantie in de Filipijnen zo veel eitjes onder water dat zij al helemaal in de paasstemming komt.

Eind februari ging ik samen met Bart richting de Filipijnen voor wederom een geweldige duikvakantie.

 

Ditmaal ging de reis naar Malapascua en hebben we volop genoten van al onze duiken. Ik heb jullie al verteld dat we de mazzel hadden om frogfish eitjes te hebben mogen bewonderen, maar daar hield het niet mee op.

Het leek wel Pasen! Er waren allerlei verschillende soorten eitjes te vinden, als je tenminste je haviksogen van de gids en jezelf gebruikt.Met als extra ingrediënt nog wat enthousiasme en geluk kwam ons tegemoet. Zo kwamen we ook een banded pipefish tegen met eieren op zijn buik. Ja WoW, weer iets bijzonders en van een afstand kon ik dit vastleggen.

Maar niet alleen op lijfjes zijn eieren te vinden. Bij dag 6 van de vakantie leek het wel Pasen onder water:eieren van een clownvis vers gelegd naast een anemoon waar ze bij zwemmen, eieren van een grondeltje verstopt in een schelp goed bewaakt door mama, op een uitstekende tak langs het rifwand ontdekte we allemaal eieren van een majoor visje, bij de 5m stop keek een vis ons met met grote kijkers aan en deze had eieren in zijn bek zitten en tot slot van de dag bij de nachtduik hadden we nog een krab met prachtige oranje eieren. Eieren genoeg dus tijdens de vervroegde Paasduik op Malapascua.

omdsandraeitjesoptak2-3060209-97688

omdsandraeitjesvan vis2-3050424-97688

omdsandraeitjesvan vis2-3070226-97688

omdsandramanderijnomd-3050335-97688

omdsandra2-3070130-97688

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief