Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Gerard Joosten – Zomeravondduik

Ook al laat de zomer het een beetje afweten dit jaar, toch worden er zomeravondduiken gemaakt bij OSV Deurne. En dat is genieten in de plas bij Beers voor Duikreporter Gerard.

Zoals elk jaar sluit het zwembad de poorten voor zes weken in de zomer. Even geen training, de opleiding op een laag pitje. Ook bij OSV Deurne het geval, in deze zes weken plannen we zomerduiken. Maar de zomer heeft zich helaas dit jaar niet van zijn beste kant laten zien.

Op 24 augustus lijken de weergoden ons gunstig gestemd, via de app krijgen we de bestemming door. We verzamelen om 19.30 bij de plas in Beers bij het bruggetje, als het moet kan je de fles nog laten vullen in het zwembad. De aanmeldingen stromen binnen, het beloofd een gezellige boel te worden.

Na op 1,5 meter nog wat bijkletsen, gaan we ons omkleden en te water, op zoek naar de snoek. We gaan als 2de buddypaar te water, de eerste gaan links op dus wij besluiten rechts op te gaan.

Al snel zie ik een jonge snoek, ik kijk eerst even of mijn buddy hem ook ziet, ik sein hem even aan om de aandacht te trekken en krijg het oké signaal terug. De groene snoek gaat mooi op in de achtergrond. We duiken op de rand van de begroeiing en het zand, waarbij we proberen geen zand op te werpen met onze vinnen. We zien een snoek met zijn vangst in zijn mond, we zien een snoek stil hangen wachtend op zijn buit. Als we ruim een half uur gedoken hebben keren we om, het laatste stukje gaan we over de groene vlakten heen, zelfs daar vinden we een snoek. We hebben ruim een uur gedoken en genoten.

Na de duik kletsen we gezellig nog even na, niet te lang, want het koelt toch langzaam af, ook blijken we op het menu van de muggen te staan. Volgende week gaat OSV Deurne weer op stap voor de laatste zomeravond duik, de week erop gaat het trainen weer van start.

Maak kans op een reischèque!

Plaats tussen 1 juli en 31 oktober 2021 een duikreport en je maakt kans op een reischèque ter waarde van 400 euro, beschikbaar gesteld door Diving Holidays.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief