Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Sint Annaland dan toch

Vorige week werd zijn weg naar de Oosterschelde geblokkeerd bij Oud-Beijerland zodat hij moest uitwijken naar de Grevelingen (geen straf overigens). Deze keer zijn er geen obstakels en dus kan duikreporter Leendert Smit wel naar Stalland.


Datum: 17 april 2016
Duiklocatie: Sint Annaland, Zeeland

duikreport-call-to-action-350x85

Ik zie dat voorbij de geluidswallen(?) wat gras groeit dus ik zet mijn auto lekker asociaal wat dichter bij de trap. Er is toch verder niemand en op die zanderige ondergrond wil ik mijn spulletjes niet optuigen.
De trap aan de andere kant van de dijk ligt gek genoeg wat verderop naar rechts maar dat mag de pret niet drukken. vanaf de trap lijkt het water super helder maar eenmaal onder blijkt dat toch wat tegen te vallen. Misschien ben ik wat te vroeg, 1 uur voor laag water, maar op deze plek weet je nooit hoe het uitpakt. In ieder geval komt de stroom zoals gewoonlijk niet uit de richting die je zou verwachten ( het is afgaand water) en ik laat me dus met de stroom mee richting strandje zakken om na een tijdje om te kunnen keren en lekker tegen de stroom in terug te scharrelen.


Hier en daar zie je alweer prachtige geweisponzen, al oogt het nog een beetje kaal, maar mij vallen vooral de groepjes zaksponzen op. Levert Altijd een subtiel onderwerp op voor een mooie foto. Even verderop zit een gewone zwemkrab mooi te poseren. Ook de heremietkreeften laten zich van hun gewillige kant zien vandaag. Tegen het einde van de duik kom ik nog een paartje vlokslakken tegen maar die hebben meer moeite met de camera. Eentje wil er vandoor gaan maar op dat moment kan ik hem nog net te pakken nemen. Ik merk echter dat mijn flitser wel erg weinig licht geeft en er op een gegeven moment zelfs mee ophoudt. Leeg! Een goed moment op terug te gaan. Als ik boven kom bevind ik mij recht voor de trap. Wat een toeval.

Net zoals vorige week heeft mijn nek seal weer een beetje gelekt maar het valt mee deze keer. Ik ben natuurlijk een nat pak gewend en dan schrik je niet van een beetje vocht. Toch moet ik daar op de een of andere manier iets aan doen. Ik bekijk ook de accu van de flitser nog eens goed. Die blijkt van 2007 te zijn dus het is geen wonder dat hij niet meer optimaal presteert.

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten