Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Joeri De Paepe – Welkom in de Carrière van Vodelée

Duikreporter Joeri De Paepe neemt je in zijn video mee met zijn duik in de marmergroeve in Vodelée.

Na onze eerste duik in de Carrière van la Croisette, trekken we volgens onze traditie door naar de volgende klassieker : de Carrière van Vodelée. Deze carrière ligt in de buurt, amper 15 minuten met de auto.

In deze oude marmergroeve, gelegen in een klein dorpje tussen Givet en Phillippeville, werd vroeger grijze en rode marmer ontgonnen. Van aan de kant zie je dat het water een mooie blauwe uitstraling heeft. De steile wanden dalen af tot –40 m. In de steengroeve bevinden zich verschillende objecten als grote rioolbuizen, graansilo, vliegtuigje, boot, duikbootje, beelden, een M113 tank, … . Qua leven wordt je hier ook verwend : karpers, snoek, baars, zalm, forel, barbeel, zeelt, paling, steur. Buiten de leuke objecten zijn de steuren hier ook de topattractie (zoals in La Gombe). Dus lieve vissen zijn er zo tam als wat : ze botsen tegen je (ze zien misschien niet zo goed), ze komen frontaal op je lens af, … wat een topbeleving.

Na een klein uurtje komt iedereen van onze duikclub met een brede glimlach boven water : van ‘heb je die steuren gezien ?’ tot ‘die steur knalde gewoon tegen mijn duikbril aan!’… duiken kan leuk zijn. Na het omkleden en boven een lekker locaal biertje, genieten we na van het zomerweer en de sterke verhalen. Vodelée is een leuke ervaring !

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief