Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Mieke Noordanus – Het DiB Damesteam oefent er op los

De dames hebben hoge ambities, dus er is geen plek voor half werk! Duikreporter Mieke vertelt over de voorbereidingen voor het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie.

Recentelijk verscheen het nieuwsbericht dat 2 dames van het DIB Damesteam onder begeleiding van één van Nederlands beroemdste onderwaterfotografen geoefend hebben om zo de kwaliteit van de foto’s op een hoger niveau te tillen. Voor zover dit nog mogelijk is, want deze dames zijn al goed. Vandaag (22 juni) zijn ze van start gegaan. Hopelijk is er een mooi resultaat geboekt. Maar we verklappen uiteraard niets.

Het wedstrijdveld is groot, maar liefst 12 teams. Dus we zullen aan de bak moeten. Sowieso om onze 2e plek van vorig jaar te verdedigen, maar beter nog om het podium op plek 1 te kunnen betreden. 2 andere dames hebben vorige week 5 dagen Zeeland onveilig gemaakt, te weten Sandra en ondergetekende. Menig duikstek verkend en gekeken hoe we de onderwerpen in beeld kunnen brengen en om ideeën op te doen. Sandra doet ook nog mee met de masters, dus veel van mijn beperkte energie (ben nl. al wat ouder) is opgegaan aan modelhangen. Bankhangen gaat me veel af. Voor het modelhangen is voor de Grevelingen gekozen met als gedachte dat het hangen hier beter zou gaan. Ahum!

DIBP6130145-100023

Zelf doe ik alleen mee met de teamwedstrijd. Door de verschuivingen in de planning van het ONK is het helaas voor mij niet meer mogelijk om nog deel te nemen aan andere onderdelen. Dus mijn focus gaat volledig naar het team! Met name gedoken in de Oosterschelde waaronder Bergse Diepsluis en de Zeelandbrug. Zowaar een hondshaai tegen gekomen. Geweldig onderwerp met een macro configuratie. Terloops gevraagd of hij of zij bereid was een keer terug te komen om te poseren, maar de schrik was zo groot dat het dier direct de diepte in verdween. De dag erop het zeepaardje geconsulteerd en hij (was nl. duidelijk zwanger) was bereid om te blijven zitten waar hij zit.

DIBP6150595-100023

De sepia’s daarentegen hebben aangegeven het niet veel langer meer uit te houden. Voor het nageslacht is gezorgd. Zij worden niet het onderwerp voor de wedstrijd. De grondel voor het visportret dan misschien. Papa doet zijn best om al zijn nageslacht te bewaken en dan hangt er opeens weer zo’n grote gedaante boven zijn schelp met eitjes die even zijn huishouden vol in de schijnwerpers zet. Maar de grondel is vorig jaar ook al bod geweest.

DIBP6130063-100023

Ook heb je altijd baas boven baas. Sandra had niet genoeg aan één camera en ging zowel met haar Olympus OMD-EM5II onderwater als met haar TG6. Soms handig, omdat de switch van macro naar groothoek of andersom dan snel is gemaakt. Af en toe was het wat capriolen uithalen om een goede houding te vinden en tevens haar OMD boven te bodem te houden.

DIBP6140276-100023

Bovenwater wordt ook druk geoefend. Want naast het duiken wordt er af en toe nog gezeild, maar ook dan gaat de camera mee, om boven water de skills goed onder controle te krijgen. Want we mogen de focus niet verliezen. De kale mannen volgen ons weer nauwlettend en nog maar niet te spreken over de andere teams die misschien wel incognito proberen het één en ander te weten te komen. Wel leuk om te zien dat het wedstrijd veld groeit en het een echte competitie is geworden. Maar de dames gaan er vol voor. Los van het wedstrijd element is de chocola en de wijn een prettige bijkomstigheid waar we het voor doen! Dus Erik, kleine hint. Met chocola zijn we al tevreden.

DIB-dames zet hem op en verder iedereen veel succes gewenst! Het zal een spannende race worden.

WhatsApp Image 2020-05-31 at 19.50.37 (1)-100023

3 reacties

 1. Avatar

  Deze foto’s zien er alvast goed uit. Succes.

  REAGEREN
 2. Avatar

  Leuk geschreven en jullie hebben er in ieder geval lol in! Hee belangrijk!

  REAGEREN
 3. Avatar

  Go girls!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief