Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Karel Mestdagh – Een blauwgeringde octopus

Locatie Tulamben (Bali, Indonesië)

 

Karel filmde de gevaarlijke blauwgeringde octopus tijdens zijn duiken bij het USAT Liberty wrak in Tulamben, Bali. Zijn film en verhaal deelt hij met jou in dit Duikreport.

Deze zomer maakte ik een aantal duiken op Suci’s Reef in de buurt van het bekende USAT Liberty wrak in Tulamben, Bali. Elke duiker kent wel het gevoel dat je zomaar wat verdwaasd in het water hangt te zweven omdat er weinig te beleven valt. Het was een beetje zo een lusteloze duik en vlak voor ik naar de oppervlakte wilde gaan viel mijn oog op iets wat bewoog in een rommeltje van oude ijzerstaven op de bodem. Ik werd helemaal wild toen ik zag dat daar en blauwgeringde octopus zat. Ik had in mijn hele duikverleden nog maar één keer zo’n beestje gezien. Gelukkig had ik deze keer wel een camera bij en kreeg ik zomaar eventjes twintig minuten tijd van het diertje om mijn ding te doen 🙂

Aan duikers die niet vertrouwd zijn met de zuid-oost Aziatische zeeen wil ik toch nog even meegeven dat deze kleine kleurijke octopus een dodelijk beet kan toebrengen, indien het diertje aangeraakt wordt. Er bestaat bovendien geen tegengif. De dood treedt in door verlamming van de ademhalingsspieren! Het zijn heel vriendelijke beestjes maar toch opletten wat je met je handen doet als je er eentje ziet.

(Camera: Samsung Galaxy S4 + Watershot housing and wide angle lens + Big Blue Black Molly lamp)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief