Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Een enthousiaste kantwacht!

Jong geleerd is oud gedaan, dus mag de kleinzoon van Duikreporter Dirk mee naar de waterkant om te kijken wat opa allemaal gaat doen. Heeft deze stoere opa nu echt een fopspeen nodig om adem te kunnen halen onder water?

De geplande nachtduik van vanavond wordt afgeblazen omdat mijn buddy verkouden is. Geen nachtduik solo, dus doe ik overdag een duikje. Ik heb een kantwacht: kleinzoon Thomas (nog geen twee jaar), uiteraard niet alleen! Voor hem is het een hele belevenis om bompa in die rare kleren, met een grote rugzak, grote voeten, grote bril en een tut (fopspeen voor mijn Nederlandse vrienden) in zijn mond te zien! Hij volgt alles aandachtig.

dirk en thomas aan het water-109857

Mijn plan is om nog maar eens naar de schildpad te gaan zoeken. Ik vertrek van aan de steiger en zwem langs de kant ondiep richting westelijke trap. Onderweg zie ik echter twee karpers en die nemen me mee uit de richting. Ik kom uit bij het beeld van de buddy’s. Geen probleem om de trap toch te vinden en van daar blijf ik de kant weer volgen richting Oosten. Hier houden twee zeelten me een hele tijd bezig. Ze zijn rustig aan het grazen en ik kan ze dicht benaderen.

zeelt 2-109857

Hierdoor geraak ik niet ver genoeg om de schildpad te zoeken. Op de terugweg kom ik nog drie grote karpers tegen. Deze knapen zijn minder rustig en het kost me alle moeite om ze in beeld te krijgen. Ze verdwijnen, komen terug … Ik ga in een hinderlaag hangen achter de planten … Yes! Gelukt! Ze hebben ondertussen echter veel stof gemaakt (en ik daarbij ook nog eens …) zodat het beeld niet zuiver is.

karper 2-109857

Ik speur verder nog naar snoeken, maar zonder resultaat. Na 68 minuten ben ik terug bij de steiger, waar mijn dochter en Thomas me staan op te wachten. Ze maakt een leuke opname voor de video terwijl ik aan kom gezwommen en boven water kom. Leuk!

Ashampoo_Snap_2021.08.09_20h51m01s_001_-109857

Maak kans op een reischèque!

Plaats tussen 1 juli en 31 oktober 2021 een duikreport en je maakt kans op een reischèque ter waarde van 400 euro, beschikbaar gesteld door Diving Holidays.

Weeral een mooie duik en Thomasje weet nu waar al die visjes op mijn computerscherm vandaan komen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief