Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Duikvaker 2013

Datum 03 februari 2013
Locatie Houten

John vertelt over zijn ervaringen op de Duikvaker. Hij was daar zowel als standbezetter als bezoeker.

Vorig jaar heb ik heel het weekend bij de Sealife stand gestaan op de Duikvaker 2012. Dit jaar zou het maar één dag worden, aangezien ik zaterdag gewoon moest werken.

Helaas op zaterdag liep het één en ander uit op het werk, zodat ik zondag toch nog even terug naar mijn werk moest om het een en ander af te make. Gelukkig viel het werk mee en kon ik al om elf uur richting Houten vertrekken.

Gelukkig was het richting Houten lekker rustig op de weg. Dus ik was er binnen no time. Aangekomen voor de Expohal was er nog maar weinig plaats op de parkeerplaats, maar na even op de parkeerplaats rond te hebben gereden vond ik toch nog een plaatsje helemaal achterin.

1-2013-02-04_beurs_108

Als ik de Expohal binnenkom is het gezellig druk en er hangt ook een andere sfeer dan vorig jaar een betere sfeer, of dit komt door de drukte of andere indeling van de hal maar ik vond het er goed uitzien.

Bij binnenkomst zie ik al gelijk wat bekende even een praatje en dan gelijk verder naar de stand van Sealife en het is druk echt druk gelijk mensen te woord staan en informatie geven over Sealife en wat de mogelijkheden zijn.
Je krijgt uiteenlopende vragen wat de mogelijkheden zijn en of je de set kan uitbreiden enz. enz.

1-2013-02-04_beurs_110

Na een paar uurtjes word het wat rustiger we staan met zijn vieren op de stand dus kan ik nog een keer over de beurs lopen om te kijken of er nog interessante dingen te zien zijn.

De sfeer is goed op de beurs ik loop eerst even langs de Bare stand want ik moet van het jaar waarschijnlijk een nieuwe natpak kopen (ja ja ik duik het liefst nat in de zomer) en daar kom ik een oude bekende tegen, de instructeur waar ik heel wat duikjes mee heb gemaakt en hele tijd heb geholpen met opleidingen als Divemaster dat was een leuke maar drukke tijd.

Na wat goede informatie te hebben gekregen over de natpakken de beurs verder bekeken, de vakanties de diverse stands over apparatuur te veel om op te noemen ik was eigenlijk alleen maar nieuwsgierig want ik heb eigenlijk niks nodig op een natpak na dan.

1-2013-02-04_beurs_112

Ik kom op de stand van Duikeninbeeld, een mooie stand met bekende gezichten nog even een praatje gemaakt met iemand die je eindelijk voor de eerste keer in levende lijven ziet echt leuk.

1-2013-02-04_beurs_120

Daarna kom ik Joop en Felice Staalenburg tegen bij de stand van het blad Duiken, vorig jaar is hun camper geheel afgebrand en dat was een trieste gebeurtenis, gelukkig hebben en ze hebben een nieuwe hond een schat van een beest, na de kunstwerken van Felice nog eens te hebben bewonderd ben ik weer terug naar de stand van Sealife gegaan waar het inmiddels flink druk was geworden.

1-2013-02-04_beurs_134

Na een uur of vier word het allemaal wat rustiger, je kunt dan ook echt de tijd nemen voor mensen om iets uit te leggen en het is dan ook leuk dat je die mensen ergens enthousiast voor kan krijgen door iets uit te leggen of mensen die al een Sealife camera hebben die wat problemen hebben met bepaalde foto’s te maken je uit kunt leggen hoe ze dat op kunnen lossen.

Na vijf uur is het gebeurd, we beginnen met afbreken en na een uur merk je al dat al vele standjes op de beurs al helemaal leeg zijn, we zijn met genoeg mensen om de vier stands in twee uur helemaal af te breken en in de vrachtwagen te laden.
Na dit alles nog even met zijn allen naar de Mac geweest om nog even bij te komen van een leuke en vermoeiende dag daarna nog meer dan een uur rijden om thuis te komen.

’s Morgens om half vijf uit mijn bedje en ’s avonds om half tien pas thuis. Als ik in mijn bed lig val ik als een blok in slaap.

Duikvaker-Duikreportwedstrijd

Deze reportage is geschreven in het kader van de Duikvaker Duikreport-wedstrijd. De winnaar krijgt de super robuuste Olympus Tough TG-820. Met eigenschappen als waterdicht, schokbestendig en vriesvast het ideale maatje voor de Duikreporter. Wil jij ook kans maken op deze camera, lever dan uiterlijk zondag 10 februari 2013 jouwtekst, foto’s, een filmpje of een combi daarvan.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief