Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Hans van de Hee – Gewonde snoek

Op stap met de ‘woensdag-duikclub’ komt Duikreporter Hans geregeld fraai onderwaterleven tegen. Dit keer iets opmerkelijks – een gewonde snoek.

Gelukkig zijn wij sinds ongeveer een maand weer aan het duiken. Wij zijn Heidi, Jos, Leo en duikreporter Hans. Wij noemen ons de “woensdag duikclub” omdat we meestal op woensdag duiken en we hebben zelfs een groepsapp met die naam, wel zo makkelijk om af te spreken. Wij duiken het meest in de noord-hollandse plassen maar gaan ook een enkele keer naar Zeeland of buitenland.

Op 2 juni van dit jaar doken we bij Toolenburg. Een prachtige duik, diepte tot 13 meter en een duiktijd van 80 minuten. Het laatste stuk van de duik brengen we meestal door op een diepte tussen 2 en 5 meter . We kwamen toen een meerval tegen van ongeveer 130 cm. De vis schrok en ging er vandoor maar even later zagen wij hem weer en toen kon ik hem mooi filmen. Een geslaagde duik dus.

Op 16 juni weer een duik gemaakt bij Toolenburg. Diepte tot 10 meter en een duiktijd van 77 minuten. We zagen de meerval nu ver weg gekropen onder het wrakje. Was een beetje jammer want ik kon hem niet filmen. Tegen het einde van de duik weer ondiep. We zagen daar veel plekken waar de begroeing helemaal plat lag. Mogelijk rust de meerval op deze plekken. Op gegeven ogenblik zag ik een snoek met een beschadiging op de rug. De snoek bleef bij benadering, naar zijn rechter zijde, opvallend rustig. Nadat ik wat meer naar voren draaide zag ik dat de bek van de snoek een beetje open hing. Aan de andere kant (linker zijde) zag ik dat de bek van de snoek zwaar beschadigd was. De tanden staken een behoorlijk stuk naar buiten en vanaf de achterzijde van de bek liep een scheur tot aan de kieuw aan toe. Mogelijk werd de snoek beschadigd door een collega snoek of misschien wel de meerval? Ik weet niet of vissers dit kunnen veroorzaken? In ieder geval wel zonde om dit bij zo’n mooi, jong exemplaar te zien want ik denk niet, gezien de schade, dat de snoek dit zal overleven. Het was wel weer een mooie duik en het blijf altijd een verrassing wat je weer tegen komt onder water.

snoek3-99820

1 reactie

  1. Hmmmmmmmmm…………………..Die moet nodig naar de kaakchirurg!!!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief