Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – In plaats van de drie kruisers

Woensdag een erg leuke duik gemaakt in de Zeeland. Ik was echt blij verrast. Om te beginnen met mijn buddy, een erg rustig en oplettend meisje.

Datum 22 september 2012
Locatie Vuilnisbelt en wrakje van den Boer
 

Maar daarnaast ook door al het leven wat we gezien hebben. Erg veel baarsjes en echt een hoop snoeken/snoekjes. Echt leuk. Was lang geleden dat ik in die put enig leven had gezien.

En dan zaterdag. Er was al maanden geleden een dag op de Noordzee gepland. Op de drie kruisers, precies 98 jaar nadat ze ten onder waren gegaan. Maar vrijdagavond kregen we te horen dat de vooruitzichten niet goed genoeg waren en dat het allemaal niet door zou gaan. Vet balen natuurlijk met 11 man, nou ja, 10 man en 1 vrouw…..Maar aangezien iedereen de dag toch al had “staan” hadden we al een dagje Zeeland in de reserve staan. Jammer dat er dan toch nog wat mensen afhaken, maar we waren gezellig met z’n zevenen.

Eerst een duikje bij de Vuilnisbelt, buiten tij. Afgaand water, bijna doodtij, dus moet lukken. Maar dat viel wel wat tegen. Het stroomde echt als een tierelier, ik zag het al toen ik even onder water keek. De ribkwalletjes kwamen voorbij geraasd. Maar we hebben toch wel een leuk duikje gemaakt. Ontzettend veel hooiwagenkrabben zitten er momenteel overal. En zo leuk om te zien hoe ieder exemplaar zijn eigen manier van camoufleren heeft.

Na de duik naar Gorishoek gereden, voor een duik op het wrakje van den Boer. Altijd weer een uitdaging om te vinden. Niet voor mij overigens, ik heb 4 uit 4 inmiddels ;o), maar bij de anderen was er toch wel wat twijfel en ervaring in het missen, en dan een duik op alleen maar zand hebben. Maar hij was weer trefzeker, we zwommen er zo tegenaan. Onderweg al een hoop sepiaatjes gezien en langs het wrak was het echt mooi. Het stroomde nog wel aardig, maar achter de rand vind je dan de luwte. Leuk een tijdje rondgekeken en toen terug naar ondiepte. Je moet hier toch altijd rekening houden met je opstijging, je bent niet zomaar weer ondiep. Maar alles verliep weer relaxed en tijdens de opstijging nog erg leuke dingen gezien. Nog meer sepiaatjes, maar ook erg mooie wulken en een schattig klein kompaskwalletje. En een acht-armige zeester!! Die foto is overigens wel erg overbelicht, maar de zon scheen ook wel heftig in het water. En onze tijd was bijna om, begon alweer goed terug te stromen ;o) dus geen tijd gepakt om betere foto’s te maken. Was een erg leuke duik, lekker werken en genieten. Af en toe vind ik dat leuk. Naast alle superrustige duiken op minder heftige plekken waar je lekker gaat liggen en in de stroming hangen.

En na de duik nog gezellig even nagebept. Was gewoon weer een dagje vakantie. Heerlijk genieten van ons eigen landje.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief