Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Harry Brummelhuis – Helemaal naar Vinkeveen

Zondag 24 april is  het stormachtig en zeker geen lente! Toch laat Harry Brummelhuis zich niet tegenhouden door het  winterse weer. Zeven duikers trotseren de wind en de golven voor een duik.


Datum:   24 april 2016
Duiklocatie:  Vinkeveen, Zandeiland 4

duikreport-call-to-action-350x85

Zondag 24 april. Het is stormachtig weer met felle buien.
Toch gaan we met 7 duikers en 2 niet duikers naar Vinkeveen . Een beetje duiker laat zich niet tegenhouden door een winterweer.
Onderweg een bakje koffie doen en dan weer door. Het is wel druk . Blijkbaar zijn er meer mensen met hetzelfde idee.
Maar achteraan is nog voldoende plaats. We hebben 3 jonge duikers mee , die nog in opleiding zijn. Maar als 4- sters NOB duiker mogen we die begeleiden. Ze hebben al enkele buitenduiken gemaakt met een instructeur.
Regelmatig moeten we schuilen omdat er weer een felle bui overtrekt. De golven op het water krijgen dan zelfs schuimkoppen. Ook zien we aan de horizon twee waterhozen. Wel fotogeniek weer dus.

Brian is mijn buddy. Paul gaat met Tom. Geen van drieën was eerder hier geweest, dus eerst maar even de plattegrond erbij. Ik zal als gids fungeren.
Als we in het water liggen ,is er flink wat deining. Maar op diepte heb je daar geen last meer van.
We komen langs een stel containers. Daar een snoek en een zoetwaterkreeft . Dan verder naar de bus. Daar geen passagiers. Vervolgens verder naar het grote wrak. Daarna het platform op 7 m. diepte.
We willen met onze jonge buddy’s nog niet naar het diepere platform op 17 m.
Na 40 minuten zijn we weer bij de instap. De buddy’s zijn enthousiast. Maar zonder droogpak zijn ze wel koud geworden. Een tweede duik zit er niet in. Of toch? Jorrit, die met Erik heeft gedoken zegt manmoedig ja. Maar eerst opwarmen met een kop soep en broodjes knakworst.

Paul wil graag dieper met de tweede duik. Dus fles wisselen en dan weer het water in.
Nu gaan we wel naar het diepe platform. Vorig jaar heb ik daar mijn gaswissel gemaakt. Toen ben ik naar 41 m. geweest met een 15 liter fles perslucht en een 6 liter stage met Nitrox 50.
Nu gaan we eerst kijken onder het platform. Ver weg naar achteren een aantal baarzen , maar vooraan ook een aantal posjes.
Daarna verder tot 25 m. om dan rechtsaf te gaan en vervolgens weer terug. We zien een aantal mooie steile wanden. In de holletjes een aantal kreeften. Ook een rode Amerikaanse rivierkreeft.
We passeren het wrak weer en dan op 7 m. weer terug naar de instap.

Inmiddels is het al 16.00 u. Dus tijd om weer naar huis te gaan.
Vanavond het gemaakte filmpje delen via facebook. De jonge duikers hadden tussendoor al regelmatig berichtjes en foto’s gepost. Dan kun je natuurlijk niet achterblijven.

We zijn “ helemaal naar Vinkeveen” geweest. Daar hebben Leen Jongewaard en Wim Sonneveld vroeger ook al over gezongen. Dat weten die jongeren dan weer niet….

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief