Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Nog maar een keertje dan

Fileleed op weg naar de duikstek, maar Duikreporter Leendert Smit laat zich niet uit het veld slaan voor een paar mooie duiken in de Oosterschelde.

Je kunt wel merken dat men weer veel vaker naar kantoor gaat. De afgelopen 1 1/2 jaar kon ik gewoon om half negen ’s ochtends naar Zeeland rijden zonder 1 file tegen te komen. Nu sukkel ik de ganse ring van Rotterdam rond. Daar moeten we met de duikplanning wel rekening mee gaan houden. Ik wil om half tien bij Zoetersbout zijn voor een eerste duik om op tijd voor de kentering bij de brug te zijn. Twee weken geleden hebben we dat ook zo gedaan en dat beviel prima. Marco is er vanochtend alleen niet bij, hij haakt pas aan bij de brug. Ik ben uiteindelijk maar een minuut of 10 later dan gepland dus dat is nog te overzien. Snel te water dan maar. Op duikersgids werd al gemeld dat het zicht erg wisselend is en dat klopt helemaal. Er is ook voortdurend het geluid van een manoeuvrerend schip te horen. Maar boven me is niets te zien. Ik laat me verder niet afleiden en ben erg blij met zeker 5-6 jonge zeedonderpadden die ik onderweg tegenkom.

20211011_004PA117264-111283

20211011_044PA117307-111283

Een tweetal grote botervissen in paaikleed laat zich helaas niet verleiden door mijn camera. Ze zien er bijna tropisch mooi uit in paarse en gele accenten maar verdwijnen snel in een holletje. Ik ben al best happy met deze duik.

20211011_022PA117284-111283

Wat gaat de brug ons nog brengen? Na een lunch in het zonnetje komt Marco aangereden en tuigen we snel op. Allereerst toch maar weer even langs de stokjes, je weet maar nooit. Er is niets opmerkelijks te zien dus ik zwem verder naar het oosten. Iets dat vorige keer ook al opviel: er zijn geen harlekijnslakken meer. Zou het over en uit zijn voor dit kleurige slakje? We zullen zien. Wat er wel veel rondscharrelt zijn spookkreeftjes. Tegen beter weten in doe ik weer eens een poging ze te fotograferen maar het resultaat is niet bevredigend. Uiteindelijk eindig je toch weer bij de pijlers. Daar staan allerlei interessante anemonen en ook veel waaierkokerwormen. Ik probeer wat posities van de snoots uit om ze eens van een andere kant te belichten. Het resultaat ziet er niet slecht uit. Tijd om de duik te beëindigen. Watertemp. 15 graden. Totale duiktijd circa 150 minuten.

20211011_028PA117290-111283

20211011_082PA117352-111283

1 reactie

  1. Prachtige fotos Leendert, inderdaat lijkt het vaak tropisch. Je doet wel veel moeite on zulke foto te kunnen maken. Ga zo door mijn zoon! Je vader is trots op je. Hielt ook van fotografie.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief