Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Hét duikmoment van 2023 – stuur je videoclip in!

Wat een jaar! Heb jij onder water ook van die bijzondere, leuke, gekke, mooie momenten meegemaakt? En op video vastgelegd? Stuur ze dan nu in voor Hét duikmoment van 2023!

Tot en met 20 december 2023 kun jij je videomoment insturen…. alleen het beeld, niet gemonteerd, geen audio, geen tekst, alleen dat prachtige, bijzondere of gekke moment dat je onder water hebt vastgelegd. De eitjes van de zeedonderpad die uitkwamen, de eerste duik van je kind, die dolfijn die je kwam begroeten, die haai die toch wel erg dichtbij kwam, de snoek die een prooi verorberde, of je buddy die de meest fantastische rol achterover maakte… bedenk het maar! Of het moment nu met het simpelste cameraatje, een smartphone of een grote camera is gefilmd, dat maakt niet uit. En het mag ook overal zijn gefilmd, mits het maar tijdens een duik, snorkelend of freedivend is gebeurd.

Moeilijk kiezen? Je mag in totaal 8 fragmenten insturen!

— Bijzondere, mooie, gekke, leuke, opmerkelijke momenten… alles kan! —

Wat gebeurt er als je instuurt?

Wij plaatsen alle inzendingen op DuikeninBeeld via ons YouTube-kanaal. Uiteraard zorgen wij dat je naam in het videofragment staat. Na de uiterste inzenddatum maakt een jury een shortlist met 10 fragmenten, waarna het publiek in de laatste week van december online een favoriet mag kiezen.

De winnaar wint eeuwige roem, krijgt een waardebon en twee kaarten voor Duikvaker. En als de winnaar naar Duikvaker komt, hopen we dat diegene aanschuift aan de Thematafel over video en over het filmmoment vertelt om anderen te inspireren. Ook als je niet wint, ben je welkom overigens!

Hoe doe je mee?

Stuur je filmmoment uiterlijk 20 december 2023 als mp4-bestand naar DuikeninBeeld – redactie@duikeninbeeld.tv. Liefst via WeTransfer! Vertel daarbij waar je het gefilmd hebt en wat we zien (max. 30 woorden), en vermeld ook duidelijk je naam.

Foto: René Weterings
Foto: René Weterings

Wat je moet weten!

 • Je hebt het moment zelf én in 2023 gefilmd.
 • Je mag met in totaal 8 videomomenten meedoen.
 • Het videomoment is duik-, snorkel- of freedive-gerelateerd.
 • Het videomoment is een onafgebroken shot – het is geen montage (wél mag je aan het begin en aan het eind overbodig beeld wegknippen).
 • Het videomoment heeft een minimale lengte van 10 seconden en een maximale lengte van 60 seconden.
 • Het videomoment mag geen tekst, logo’s, audio, enz. bevatten. Het gaat puur om het beeld.
 • Onderwaterleven mag niet verstoord worden/zijn (ter beoordeling van de jury!).
 • Wanneer er personen herkenbaar in je videomoment in beeld komen, moeten zij je voordat jij inzendt, toestemming voor publicatie geven. Alleen met die toestemming mag je het videomoment insturen.
 • De jury heeft altijd het laatste woord en kan een videomoment uitsluiten van deelname.
 • De shortlist van 10 wordt samengesteld door een jury – per maker zullen maximaal twee videomomenten in de shortlist worden opgenomen.
 • Het stemmen op de videomomenten vindt plaats van 26 december 12 uur tot en met 31 december 23:59 uur.
 • De absolute winnaar wordt in de eerste week van januari bekendgemaakt.
 • DuikeninBeeld mag de videomomenten publiceren op de website en in de socialemediakanalen (met naamsvermelding).

Langere video's...

Heb jij een geweldige duik of een bijzondere vakantie op video vastgelegd? Ook dan kun je op DuikeninBeeld je beleving laten zien. Heel makkelijk… plaats een duikreport! Overigens kan dat altijd en ben je dus nooit gebonden aan de uiterste inzenddatum.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief