Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Wie worden de kampioenen Onderwaterfoto- en videografie 2016?

De spanning stijgt in het land der onderwaterfotografen en -filmers. Wie worden op 30 september uitgeroepen tot de kampioenen van 2017. Ben jij erbij in Zierikzee?

 

Foto: Jos Broere, ONK 2016

Foto: Jos Broere, ONK 2016

Op 30 september wordt bekend wie de winnaar is van het NK Onderwaterfotografie en –videografie 2016. Je bent van harte uitgenodigd om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn!

Het evenement start om 19:30 uur plaats in De Nieuwe Kerk in Zierikzee. Voorafgaand aan de prijsuitreiking wordt het langverwachte boek Onderwaterbiologie Wereldwijd gepresenteerd.

Het programma van de avond ziet er als volgt uit:
19.15 uur Inloop en ontvangst
19.30 uur Boekpresentatie Onderwaterbiologie Wereldwijd door Rob Kool
20.30 uur Uitslag van het Zeeuws Kampioenschap en het Nederlands Kampioenschap onderwaterfotografie en -videografie door Aquashot
21.00 uur pauze
21.30 uur Vervolg uitslag
23.00 uur Einde programma

Nieuwe locatie
Traditioneel vond de prijsuitreiking de afgelopen jaren plaats in Nieuwegein. Dit jaar hebben Aquashot en de NOB voor een andere locatie gekozen: De Nieuwe Kerk in Zierikzee.

Vanwege een verbouwing in het Veerhuis was de beschikbare ruimte beperkt waardoor de prijsuitreiking niet voldoende tot zijn recht zou komen. Zo zou het projectiescherm er nauwelijks in passen. In nauwe samenwerking met de NOB is gekeken naar andere locaties met een betere uitstraling en sfeer dan het Veerhuis tijdens de verbouwing. Uiteraard spelen de kosten van de zaalhuur daarin ook mee.

Vanwege de goede ervaringen tijdens het WK Onderwaterfotografie vorig jaar in Zeeland, is uiteindelijk gekozen voor de Nieuwe Kerk. Tijdens het WK is de opening ook op deze bijzondere locatie gehouden.

Tweede plaats Overall - ONK 2015 Fotograaf: John Knappers

Fotograaf: John Knappers

Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie
De Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie mag plaatsnemen in het Nederlands team voor het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie dat volgend jaar in Mexico wordt gehouden. Dit WK wordt van 9 t/m 13 november in La Paz, Mexico gehouden.

Namens Nederland mogen er twee fotografen aan dit kampioenschap deelnemen. Volgens het wedstrijdreglement zijn dat de Nederlands kampioen en de vicekampioen. Er zijn vrijdagavond dus twee toegangsbewijzen weg te geven!

Kom je ook?
Wil je bij dit spannende moment aanwezig zijn? Je bent van harte welkom! De toegang is gratis, de drankjes zijn voor eigen rekening (LET OP: alleen contante betaling, geen pin).
Het adres van de locatie is: Kerkplein 1, Zierikzee.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief