Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Altijd wel iéts te beleven!

Deze keer duikt Dirk van den Bergh bij de Bergse Diepsluis. In de video zie je zijn duikervaring!


Datum:  9 september 2016
Duiklocatie: Bergse Diepsluis

duikreport-call-to-action-350x85

Dirk_Van_den_Bergh_20160909_heremietkreeftje-40403
Woensdagavond na de zwemtraining bij Argonauta Breda spreek ik af om vrijdag te gaan duiken met Mirjam van der Sanden.
Ze heeft echter maar tijd voor één duikje ’s morgens en het getij zit niet goed, dus valt onze keuze op de Bergse Diepsluis.

Het is stralend weer en ik vertrek al ruim op voorhand. Op de parking word ik aangesproken door een dame die naast me staat. “Mag ik even vragen … ben jij soms Dirk van de filmpjes?” Leuk toch! Nu kan ik ook meteen een gezicht plakken op Michel Masson die altijd zeer positieve reacties op mijn filmpjes post.

Dirk_Van_den_Bergh_20160909_zwarte grondel in oester-40403
Mirjam komt incognito aangereden in haar “racewagen”: ze heeft niet veel tijd en daarom heeft ze het busje maar thuis gelaten …

Om 12.00 uur liggen we in het water. We zijn naar rechts gewandeld om tegenover de hangcultuur in het water te gaan en zo terug naar de trap te duiken. We dalen af naar 9 meter. Tussen de sepiastokken zit een grote zeenaald en iets verder zien we verschillende jonge sepia’s. Het zijn al geen baby’s meer! De pubers worden frank! Nog even en ze kiezen het ruime sop om verder op te groeien en later naar hun geboorteplaats weer te keren om zich voort te planten.

Dirk_Van_den_Bergh_20160909_buddy met zeenaald-40403

We vervolgen onze route tussen de 5 en de 6 meter. We zien nog een paar grote zeenaalden, heremietkreeftjes, een platvisje, een zwarte grondel die mooi zit te schuilen in een oester, ruthenspars grondels, uiteraaard krabben en kreeften en we zien veel eitjes van de Japanse stekelhoorn, ook oesterboorder genoemd. Als die maar geen plaag wordt in de Oosterschelde, want bij Strijenham zag ik er ook al veel!

Dirk_Van_den_Bergh_20160909_platvis-40403

Na 78 minuten komen we mooi bij de trap boven. Het was een mooie, rustige duik met redelijk zicht. Zondag zien ze ons hier weer!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief