Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Duiker vermist bij Scharendijke

Een duiker wordt vermist in de Haven Kloosternol in Scharendijke. Hulpdiensten uit de hele regio (Scharendijke, Goes, Middelburg) zijn zaterdagmiddag iets na 16.00 uur met spoed naar Scharendijke gereden om te helpen zoeken.

De kustwacht coördineert de zoektocht. Twee boten van de Kustwacht en een reddingshelikopter  de vermiste duiker opsporen.

Een ambulance en een traumahelikopter staan paraat voor medische behandeling van de duiker. Een   blusvoertuig en duikers van de brandweer zijn  aanwezig. De politie heeft een boot in het gebied rondvaren en  de Marine heeft  duikers  ingeschakeld om bij de zoektocht te assisteren.Meer informatie is momenteel  nog niet bekend.

We vragen alle lezers vriendelijk hier niet te speculeren over mogelijke oorzaken uit respect voor betrokkenen.

Bron: PZC.nl

Update 18.05 uur: 
Helaas is de plek waar de duiker vermoedelijk vermist is geraakt zo diep, dat brandweerduikers er niet op een veilige manier kunnen komen. Daarom gaan  duikers van de Marine verder met de zoektocht onder water. Zij  hebben uitgebreidere apparatuur waarmee ze langere tijd onder water kunnen en mogen blijven.
Duiker was van plan een duik op de Serpent te maken, een wrak op 30 meter diepte.

Update 18.30 uur:
Een zoektocht van twee vrijwilligers heeft niets opgeleverd.
Er wordt momenteel gewacht op de marineduikers om de zoektocht onder water voort te kunnen zetten.
De SAR helikopter (Search and Rescue)  en de boten van de KRNM en politie zoeken ondertussen door.

Update 19.00 uur:
De KNRM maakt bekend dat de search &rescue vanwege het tijdsverloop een berging zal worden en staakt daarmee de zoektocht, die door marineduikers voortgezet zal worden.

marineUpdate 20.45 uur:
Marineduikers zijn ter plaatse en zij hebben de zoektocht naar de vermiste Nederlandse duiker hervat.  Er  is geen hoop dat deze nog levend wordt aangetroffen.

Update 22.10 uur:
Marineduikers hebben de zoektocht naar de vermiste duiker voor vanavond stopgezet. Er is een duiker van de marine op het wrak geweest. Morgen zal de zoektocht voortgezet worden.

Duikongeval vermist politie marine Frank de Bruin
duikongeval helicopter Scharendijk Frank de Bruin

IMG-20160611-WA0005[1]

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief