Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Altijd leuk als het duikdoel bereikt is!

Een mooie dag om te duiken. Duikreporter Dirk en buddy Pierre gaan bij Den Osse op zoek naar dé dahlia. Natuurlijk maakt Dirk ook een film.

Met 12 personen hebben we afgesproken om vandaag al enkele duikjes te maken in aanloop naar een dagje bootduiken met de Tertius en vanavond blijven we al overnachten op de boot. Een eerste duik doen we bij Den Osse Nieuwe Kerkweg.

Met buddy Pierre Spirlet ga ik op zoek naar de mooi gekleurde zeedahlia die op de betonplaten zit. Vorige keer mislukte onze missie, maar deze keer komen we er recht op uit!

Het zicht is goed en in de ondiepe aanloop naar de reefballs zitten heel veel groene wierslakken.

Dirk-Van-den-Bergh_20180608_Groene wierslak-67045

We nemen onze tijd om naar de reefballs te gaan en genieten ondertussen van de mooie tafereeltjes.

Dirk-Van-den-Bergh_20180608_oester-67045

Na 17 minuten dalen we af naar de reefballs. Daar blijven we ook een kwartier rondsnuffelen. Voor wie het nog niet wist: er liggen meer dan 100 van die ballen (al zijn sommigen ondertussen al wel afgebrokkeld). Tijdens mijn examen soloduiken telde ik er in elk geval 98! O.a. kreeften en Noordzeekrabben vinden er een goede schuilplaats. Deze Noordzeekrab is een kijkje komen nemen op haar terras …

Dirk-Van-den-Bergh_20180608_Noordzeekrab-67045

Vanaf de laatste reefball gaan we richting zeedahlia en … we komen er recht op uit! Tijdens de terugtocht zien we een krab peuzelen aan een vissenkop en het blijkt lekker te zijn … We zwemmen het rif af op zoek naar de andere mooie dahlia en net op het moment dat Pierre teken doet dat we zoals afgesproken onze OSB gaan oplaten (oefening voor morgen met het bootduiken), zie ik haar!

Dirk-Van-den-Bergh_20180608_zeedahlia2-67045

Het oplaten van de OSB gaat vlot bij Pierre, maar ik krijg de rits van de zak waar ik hem in opgeborgen heb niet open … Zo zie je maar waar oefenen goed voor is! Na veel sukkelen lukt het me dan toch. We hebben 62 minuten gedoken en zijn max. 9 meter diep geweest. Op naar de volgende duikstek!

Onderstaande video is in HD1080p, dus eventueel de settings aanpassen voor de beste kwaliteit

Dit bericht delen

Avatar
Dirk Van den Bergh

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* - Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring ... Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden. Ik kan elke dag duiken, dus als er iemand eens een buddy nodig heeft, laat maar weten!

1 reactie

  1. Avatar

    Blijkbaar vergeten de video er bij te zetten … Hier is de link: https://youtu.be/c6mvK0stkpA

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *