Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Duiken op Mallorca

Ga jij op vakantie naar de Balearen en wil je duiken of snorkelen? Dit kun je verwachten rond Mallorca.

Foto: Vulcano/Shutterstock

Warme zonnige zomers met veel zonuren – dat is Mallorca! De winters zijn zacht en de temperatuur blijft bijna altijd boven het nulpunt. In de bergachtige gebieden is het aanzienlijk koeler, natter en grijzer dan op de rest van het eiland. Sneeuwval is op de hoogste plekken van de Serra de Tramuntana in het noordwesten niet ondenkbaar.
Van mei tot en met oktober zijn de temperaturen boven de 20 graden en in juli en augustus is 30 graden heel normaal. Van juni tot en met oktober is de watertemperatuur boven de 20 graden. Januari tot en met april zijn de koudste maanden voor duikers met een zeewatertemperatuur van 14/15 graden Celsius.

De westkust van Mallorca biedt een variëteit aan goede duikplekken zoals scheepswrakken voor de haven van Palma en kleine eilanden en rotsen langs de Baai van Palma. De meeste duikscholen bevinden zich aan de noord- en oostkust van het eiland. Zowel kantduiken als bootduiken zijn mogelijk. Veel duikscholen bevinden zich bij een hotel of bieden een pendeldienst aan van de accommodatie naar de duikschool.

De wrakken voor de haven van Palma zijn een duikplaats bij Mallorca. Met een gemiddelde diepte van 24 meter en een maximum diepte van 31 meter is deze duikplaats vooral geschikt voor duikers met wat ervaring. Van de eilanden El Toro en de Malgrats zijn ook mariene reservaten gemaakt wat ervoor gezorgd heeft dat het aantal en de verscheidenheid van vissen sterk is toegenomen. Veel duikplaatsen hebben een gemiddelde duikdiepte van 12 tot 20 meter, maar er zijn ook diepere duikplaatsen.

Het zicht is gedurende de zomer ongeveer 30 tot 40 meter en tijdens de wintermaanden tussen de 10 en 30 meter.  De beste tijd om te duiken is tussen mei en oktober, maar er zijn duikscholen die het hele jaar open zijn. Er is een verscheidenheid aan typische Middelandsezeevissen te zien, naast octopussen, barracuda’s, naaktslakken, murenes en zelfs roggen.

Foto: Rich Carey/Shutterstock

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief