Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – 2e duik ONK

Locatie Bommenende polder, Grevelingen

 

John maakt zijn tweede duik voor zijn deelname aan het Nederlands Kampioenschap… en merkt hij nu dat hij last heeft van wedstrijdstress?

We komen aan bij de duikstek van Bommenende polder en we zijn weer de enige duikers, het is hier bijna altijd rustig ten eerste omdat het een vrij onbekende stek is en ten tweede je moet een heel eind uitzwemmen voordat het wat dieper word maar dat maakt niks uit.

We pakken de spullen en lopen naar het water we moeten wel het pas naar de duikstek zoeken omdat het volgens mij lang geleden is dat er gemaaid is het gras staat meer dan een meter hoog.

We komen aan bij het water en er staat een aardig windje en er staan ook wat golfjes op het water dat is niet zo mooi maar de zon schijnt en dat maakt het allemaal weer goed.

7-c2

We gaan te water en je moet hier een heel eind uitzwemmen tot je wat diepte krijgt helaas valt het zicht een beetje tegen en jammer de onderwerpen voor bv de groothoek foto ook ik probeer toch wat dingen te fotograferen zodat ik toch een groothoek foto heb.

 

 

3-j6

We zwemmen wat verder op een meter of 4 diep en dan komen we een fuik tegen altijd wel een mooi onderwerp voor een foto met groothoek met model.

We proberen van alles maar het komt er allemaal niet zo goed uit zoals ik zou willen maar ik denk achteraf dat het gewoon de wedstrijd zenuwen zijn want ik doe allemaal dingen fout die ik normaal nooit doe.

Wat een beetje storen was tijdens deze duik dat er een beetje stroming was en al zeker 40 minuten hadden we geen 1 kwal gezien en ineens liggen we tussen de kwallen, schitterend we gaan wat terug naar de oppervlakte om wat foto’s hiervan te maken maar het staat zo te golven dat ik gewoon niet stil kan liggen en te tweede kan ik het schermpje van mijn camera niet zien omdat de zon er zo hard in schijnt, het is ook nooit goed.

5-g5

Na tig foto’s is het welletjes we besluiten terug te gaan, ik heb een groothoek foto en en groothoek met model dan kan ik bij de 2e wedstrijddag de andere categorieën maken.

Al we boven komen staan er mensen op de kant die hier waarschijnlijk gaan duiken het blijkt het Braziliaans WK team te zijn die hier gaat oefenen voor aankomend WK onderwaterfotografie.

We gaan eruit en lopen terug naar de auto en inderdaad het zijn de Brazilianen geholpen door een Nederlandse vrijwilligers om hun te helpen.

Wij ruimen de spullen op en drinken een bakje koffie en ondertussen ga ik de foto’s bekijken op de laptop omdat ik er maar 100 mag inleveren en ik heb tijdens deze 2 duiken iets van 265 foto’s gemaakt.

5-j4

Helaas werkt het programma na een update niet meer zoals ik voorheen gewend was du moest ik de foto’s via de camera bekijken en verwijderen.

Gelukkig is de keuze makkelijk er vallen zoveel foto’s af dat ik zo 165 foto’s verwijderd heb.

Na nog een bakje koffie vertrekken we naar het meldpunt om de foto’s in te leveren.

De drukke dag zit we weer op ik blijk toch wedstrijd stress te hebben gehad, dingen die anders nooit verkeerd gaan gaan deze dag verkeerd, volgende keer misschien wat relaxter aan zo’n wedstrijd beginnen.

Lia bedankt voor de duiken en Jaqueline bedankt voor de catering.

 

Duik 722. Zondag 17-05-2015. Bommenende polder Grevelingen, Nederland.

Ik ben ongeveer 93 minuten onderwater geweest, ik ben rond 13:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 13 graden, het zicht was redelijk goed, ik ben max. 6,8 meter diep geweest.

De gebruikte foto’s zijn niet van deze duik omdat ik die gebruik voor het ONK.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief