Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jurjen Balkema – Knutselprojectjes

Duikreporter Jurjen Balkema volgde een cursus Color Correction en besloot na wat stille hints zijn video’s te ook via Duikeninbeeld te delen. Deze keer: Bonaire.

Je kunt gerust wel stellen dat de redactie van Duikeninbeeld een club aardige, enthousiaste, mededuikers zijn, met een voorliefde voor fotografie/videografie. Maar dat het ook echte doorbijters (laat ik het netjes houden) zijn, daar kwam ik laatst weer eens achter. Met name Linda en Rene kunnen er wat van. Als je mentaal niet meer kan en al je weerstand is gebroken dan komen ze nog een keer voorbij of het toch maar niet eens tijd wordt om weer eens een stukje voor Duikeninbeeld te schrijven. “Je maakt hartstikke leuke beelden man, schrijf nou gewoon weer eens een duikreport en deel die knutselprojectjes van met een breder publiek. Tja, en dan breek je, geef je toe en zo zit ik hier nu driftig te typen.

Ik heb de laatste maanden inderdaad best wel wat korte videoclips van onze duiken in 2018 opnieuw in elkaar gemonteerd en op Facebook gezet. Dit was enerzijds om naast alle zakelijke sores m’n hoofd leeg te maken tijdens de koude natte dagen, maar ook omdat ik bezig was met een cursus Color Correction/Color Grading. Wat een vak apart is dat zeg, je moet het ook maar gewoon zien. En vooral voor onderwater footage vind ik dat een echt super lastige klus. Maar zo zie je maar dat je nooit te oud bent om nog wat te leren.

Belangrijke vraag nu voor mezelf; Ga ik een al eerder op FB geplaatste video koppelen in deze report met het ‘risico’ dat mensen zeggen; “ja dat heb ik al gezien hoor” of maak ik een nieuwe. En welk verhaal moet ik er dan bij schrijven.

Hmmmmmm, why choose. Ik heb dus maar gekozen om al bestaand materiaal te gebruiken en ook nog een nieuw stukje film in elkaar te zetten.

Een duikreport is vaak het verslag van een duik. Dat is in mijn geval nu niet, omdat ik voor het monteren materiaal van meerdere duiken gebruikt heb van onze vakantie naar Bonaire in april 2018.

Ik vind Bonaire fantastisch. Ja, er zijn veel mooiere plekken en riffen op onze blauwe planeet, maar de super relaxte sfeer, het gemak van de keuze van de duikstekken en het water in gaan, niet afhankelijk zijn van vertrektijden van een boot, maken Bonaire een van mijn favoriete bestemmingen.

Ik vind diepe duiken met grote groene murenes gaaf, maar ik kan minstens net zo intens genieten om gewoon 1,5 uur in de ondiepere delen van de riffen heerlijk te dobberen en naar al het leven te kijken en het kleine spul op te sporen.

Daarvan hierbij twee filmpjes.

Ik moet misschien maar een reminder in m’n systeem zetten dat ik na ‘iedere’ duik waarbij ik ook filmmateriaal heb geschoten dat toonbaar is, een kort verslagje schrijf. Dan kan ik misschien wat vaker een duikreport inleveren.

2 reacties

  1. Avatar

    Mooie beelden Jurjen! Ik ben benieuwd naar de rest! 😉

    REAGEREN
  2. René Weterings

    Haha…leuk Jurjen! 😛

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief