Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Initiatie driftduiken!

Duikreporter Dirk Van den Bergh maakt een oefenduik driftduiken ter voorbereiding van de echte cursus. De videocamera gaat mee.

Dirk_Van_den_Bergh_20160918_zeeanjelieren1-40707


Datum: 18 september 2016
Duiklocatie: Vuilnisbelt

duikreport-call-to-action-350x85

Met enkele buddyparen van onze club gaan we duiken bij vuilnisbelt.

In de stroomatlas zoek ik op hoe de stroming er zal zijn want het is springtij en dan wordt er eigenlijk afgeraden om bij Vuilnisbelt te duiken … Bas, instructeur bij onze club, spreekt echter uit ervaring en verzekert ons dat er voor duikers met onze ervaring geen enkel probleem zal zijn: het tij met het grootste niveauverschil is immers vorige nacht al geweest. Volgens de stroomatlas is de stroming 1,1 knoop West vóór en 1,0 knoop Oost na de laag water kentering. Ideaal dus om heen en weer te driften als oefening voor de specialty driftduiken die ik samen met mijn buddy van vandaag, Yvette Gladdines, in oktober bij Ferry van Dorst ga volgen.

Dirk_Van_den_Bergh_20160918_zeeanjelieren2-40707

Terwijl alle andere buddyparen Oostelijk tegen de stroom in vertrekken, gaan wij Westelijk met de stroom mee. Bas heeft er ons wel attent op om niet te diep te gaan en goed op te letten dat we niet van de kant weg driften. Best wel spannend in het begin … We dalen rechtuit af naar 10 meter en laten ons dan met de stroming meevoeren. In plaats van weg te driften worden we hoger geduwd en moeten we onze diepte enkele keren aanpassen. Dat geeft al een geruster gevoel! Op zeker moment is de stroming duidelijk sterker en kunnen we echt wel van driften spreken. Filmen is hier niet meer mogelijk. We genieten van het voorbijschuivend landschap! Na 25 minuten, 10 minuten vóór de kentering draaien we terug tegen de stroom in. We doen het langzaam tot de stroming terug opkomt, die ons mooi terug tot aan de trap brengt. Leuke oefening!

Kijk onderaan de video!

Dirk_Van_den_Bergh_20160918_platvis-40707Dirk_Van_den_Bergh_20160918_zeeanjelier-40707

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief