Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Laatste loodjes van 2018

Het is voor Duikreporter Leendert Smit weer even omschakelen. Na de afgelopen periode alleen met de groothoeklens te hebben gewerkt, is het weer tijd voor macrofoto’s tijdens de zoektocht naar de wijde mantel. 

Je kan merken dat het zomerseizoen voorbij is. Het is een mooie vrijdagmiddag, voor de tijd van het jaar dan, en er staan maar een stuk of 4 auto’s op de parkeerplaats bij de Zeelandbrug.

Een snelle blik over de dijk leert me dat het zicht vast niet tegen gaat vallen. Iedereen spoedt zich trouwens al richting het water. Ik twijfel even aan mijn timing maar kennelijk is iedereen gewoon vroeg.

Eén iemand komt echter al teruglopen. Het blijkt Richard te zijn. Mariëlle is haar enkellood vergeten en hij is zo galant om het even te gaan halen.

20181123_077__DSC4511-76073

Brrr, het water is weer een graadje in temperatuur gedaald. 8 graden is het nu. Ik ga lekker niet veel dieper dan de pijlers. Het lijkt ook nog eens dat het zicht slechter wordt als je dieper gaat. Het doel is een wijde mantel vinden (daarover stonden wat berichten op facebook) maar helaas. Wel kruisen een botervis in paaikleed, een zeedonderpad, tientallen Harlekijnslakken en slakjes en vele penneschaften mijn pad. Het is wel weer even omschakelen naar macro na de afgelopen periode alleen met groothoek te hebben gewerkt.

20181123_089__DSC4524-76073

Ook moet ik wat dikkere kleding gaan aantrekken want ik krijg het al snel koud. Een 200gr onderpak zonder basislaag blijkt toch iets te weinig. het wil ook niet lukken met de belichting en alle foto’s lijken super stoffig.

20181123_087__DSC4521-76073

Verkleumd en enigszins gefrustreerd sta ik even later bij de auto. De zon staat inmiddels te laag om nog wat warmte te geven en er trekt een kille mist op. Het begint al te schemeren als ik in de auto stap.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief