Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Een veldje pauwkokerwormen – Het verhaal achter de foto

Ton van der Plas, die in november bij ons in beeld is, vindt de pauwkokerworm een mooi dier. En ls hij dan een heel veldje vindt, kan hij zijn geluk niet op.

Duikend in de Oosterschelde kom je ze af en toe tegen, de pauwkokerworm (Sabella pavonina). Altijd mooi en altijd de moeite waard om er een foto van te maken, al zit er vaak stof op. Ook op deze duik had ik er een paar zien staan rond de palen van de Zeelandbrug. Doorzwemmen en kijken naar het gebruikelijke en hopen op iets bijzonders was het motto. Zo ging het eigenlijk de hele duik door totdat ik wat dieper ging achter de pijlers.

Op de plaats waar de grote stenen overgingen in het vlakkere stuk stonden ze. Een cluster pauwkokerwormen. Zo veel op een relatief klein stukje had ik er nog niet gezien. Alsof het een klein bos was. De telling ging ruim over veertig heen op een stuk van een halve bij een halve meter. Ik kreeg ze niet allemaal in beeld, maar de foto geeft wel een redelijke indruk van de hoeveelheid.

Ton van der Plas is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:


Sepiola atlantica


Hoe anders kan het lopen?


Geluk met dolfijnen

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief