Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Zoute flitser

Het EK begint met een officiële oefendag – alles precies zoals het ook tijdens de wedstrijddagen zal gaan. De dag verloopt niet vlekkeloos voor Sandra en Rian.

Vandaag begint het dan echt! Iedereen stond vol enthousiasme en gezonde spanning klaar om met de dag te beginnen. En goed nieuws voor team België, de koffers waren terecht. Dus ook zij  konden zich volledig met eigen uitrusting en alle camera-onderdelen storten op de deze oefendag.

Tijdens deze oefendag konden we zien hoe het zou gaan tijdens de wedstrijddagen met daarbij de gelegenheid om nog 2 locaties te bekijken voor een eventueel plan voor de wedstrijddagen. Ook kregen we per persoon een nummer toegewezen, dat we aan de achterkant van ons stabjacket moesten plaatsen.

In de haven lagen 10 boten klaar op een rij om ons naar onze locaties te brengen. Het was voor het fotografenteam Nederland/België wel even bootje hoppen aangezien onze boot de laatste in rij was. Dus na de nodige klimpartijen van boot naar boot met alle uitrusting zat de eerste conditietraining erop en kon het feest beginnen. Per 2 boten voorzien van 2 of 3 landen per boot gingen naar de verschillende duiklocaties die ons waren toegewezen.

Voor Rian en mij een duiklocatie die we 1x eerder gedaan hadden en waar we zeker niet veel van de locatie gezien hadden, een mooie gelegenheid om daar verandering in te brengen en te kijken wat we hier voor plan konden maken. Met mijn 60mm lens in de behuizing gingen we op zoek naar onderwerpen voor de thema foto en macro. Hmmmm, best lastig vinden. Tijdens de duik wat ideeën opgedaan om te kunnen gebruiken.

Terug in de haven was het nu alleen bootje hoppen met de camera om daar voor de zekerheid alles te voorzien van een nieuwe set batterijen. En dan maak je je flitser open en komt er letterlijk allemaal zwarte drap uit. NEE!!! Helaas bleek mijn flitser zout water te hebben gedronken en niet meer bruikbaar. Geluk bij deze tegenvaller was dat ik een reserveflitser bij me had, dus even heel hard slikken en door.

Voor duik 2 besloot ik ook de macrolens erop te houden aangezien we deze locatie al eerder gehad hadden en hier toen met groothoek te water waren gegaan. Genoeg rotspartijen hier om op foto te zetten en gegarandeerd kans op een grote tandbaars, maar toch wilde ik m’n ogen even richten op macro. In deze wateren vond ik het lastig hier iets speciaals te vinden. Genoeg vuurwormen, maar wat is er nog meer te ontdekken? Dat was best lastig en je mocht voor je macro niet iets gebruiken dat onder het thema stekelhuidigen viel. Helaas weinig gevonden maar wel geoefend met de 60mm, nu kijken wat de beste resultaten geeft bij thuiskomst in het hotel. Dit werd nadat de wedstrijdcommissie onze sd- kaartje retour gaf in het begin van de avond, dus genoeg gelegenheid om ergens gezellig een hapje te eten.

Eenmaal het sd-kaartje terug en de foto’s te vergelijken besloot ik voor wedstrijddag 1 toch met de 45mm te water gegaan, met deze lens kan ik lezen en schrijven. Na alles gereedgemaakt te hebben voor de officiële 1ste wedstrijddag was het echt tijd om naar bed te gaan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief