Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jos van Kampen – Grondels

Lekker zonnig weer, een heerlijke temperatuur en een duikstek helemaal voor jou alleen. Klinkt als de ideale omstandigheden.  

Blijkpolderplas bij Sporthal De Blijk.

Op de parkeerplaats stonden we volop in de zon, temperatuur 21 graden. We zijn eerst even naar de duikstek van de brandweer gelopen, een brandweerwagen stond er en alle duikspullen lagen naast de auto in het gras en niemand was aanwezig. Zeker aan het eten. We zijn verder gelopen naar het strandje waar wij altijd het water inlopen. Terug naar het parkeerterrein en onze duikspullen aangetrokken en zo weer op weg naar het strandje. Hier zijn we naar 8 meter afgedaald en links af gegaan. Mooie glooiingen maar weinig leven dan veel zoet water mosseltjes. Op de terug weg kwamen we een verhoging tegen waar veel grondels in de gaten zaten, hier lukte het mij wel om een stelletje half verscholen in hun holletje te fotograferen. Aan het eind van de verhoging was het weer tijd om naar het strandje te vinnen om het water te verlaten.

Aanvang duik: 13:23 uur.

Temp. Bovenwater: 21 graden.

Temp. Onderwater: 9 graden.

Max. diepte: 9.1 meter.

Duik tijd: 90 min.

Zicht: 3 tot 6 meter.

Omstandigheden: Zonnig.

DSC00007-80497

DSC00018-80497

2 reacties

  1. Tja, Blijk heeft weinig leven……… soms een wolhandkrab. het mooiste daar zijn het bootwrak en het autowrak op vijf meter diepte, van het instapstrand naar rechts. Zeker als de zonnestand goed is!

    REAGEREN
    • Ja dat klop, maar de brandweer was die dag daar aan het oefenen daarom zijn we linksaf gegaan. Als je geluk heb kom je in de winter daar mega grote snoeken tegen. Vorige winter zat bij een nachtduik bij het strandje een snoek van 150 cm, we zagen hem al liggen toen we het water in gingen.

      REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief