Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Puntjes op de i

Nog één keer trainen voor het EK Onderwaterfotografie op Madeira! Sandra en Rian zetten de puntjes op de i.

Naarmate het EK dichterbij komt, komen er steeds meer teams van verschillende landen aan. Het Belgische team fotografie heeft een helse trip achter de rug met overboekingen, gemiste vluchten en koffers die niet aangekomen zijn. Zo stoer en positief als zij zijn ingesteld, verdient echt wel een applaus. Bij aankomst zonder koffers, hebben ze dat wat ze aan fotoapparatuur hadden, in elkaar gezet, zijn naar de eerste de beste winkel gegaan om een zwembroek te kopen, hebben spullen gehuurd bij het duikcentrum, iets kouder dan hun warme 7mm pak. Maar in ieder geval konden ze een locatie bekijken.
Ook vanmorgen waren ze van de partij, helaas nog steeds zonder extra materiaal, maar wel met heel veel positiviteit.

V.l.n.r. Rian, Jos, Dennis en Sandra.

Voor Rian en mij was het de puntjes aanscherpen voor groothoek. Voor Jos en Dennis (het Nederlandse videoteam) was het verkenning van de Portugese wateren. Zowel in de zodiac als onder water was iedereen behulpzaam voor elkaar.

Niet gelogen, het was een duik met een rog van zeker 2 meter, die Rian met veel gebaren probeerde aan te geven en waar ik nog net een glimp van wist op te vangen, om daarna weer enthousiast verder te gaan met flitsers, compositie en een mooi plaatje. Bij de opstijging nog een joekel van een murene gezien, die voor het videoteam een perfectie positie had. Wij waren tijdens de duik zo in onze nopjes dat onze lucht ineens heel snel ging en we de duik af moesten breken.

De middag hebben we gebruikt voor een uitgebreide kijk op onze resultaten, heel nuttig en met de nodige hulp vanuit Nederland nog wat extra tips en tricks gekregen om bij de laatste training nog net die laatste puntjes op de welbekende “i” te zetten. Op naar morgen met de officiële openingsceremonie.

SandraBoerlage_EKduikreport4-3-117420

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief