Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Decathlon heeft passie voor sport 

Een bedrijf met een missie. Decathlon wil sporten voor iedereen toegankelijk maken. Ook de duiksport! Want ja, sinds het voorjaar van 2018 heeft de sportwinkelketen in een viertal Nederlandse winkels naast de basismaterialen voor snorkelen en de bekende snorkelmaskers ook een eigen duiklijn onder de naam Subea.

In de winkels in Breda, Amsterdam, Best en Arnhem kan je terecht voor duikmaterialen die geschikt zijn voor gebruik in Nederlandse water. «Nederlands water, ja,» vertelt Frank Reitsma, die bij de Amsterdamse vestiging verantwoordelijk is voor de duiklijn. «Dat is precies wat Decathlon doet, wij stemmen ons assortiment af op de lokale situatie.» Voor de duikmaterialen betekent dit dat de pakken geschikt zijn voor de (bij Decathlon) koudste categorie: een watertemperatuur van 10-18 graden Celsius.

Sporten voor iedereen

Al ruim 40 jaar zet het Franse familiebedrijf zich in om sporten voor iedereen bereikbaar te maken. Want dat is de missie van het bedrijf dat inmiddels ruim 1360 winkels in 39 landen heeft en waar 80.000 mensen werken. Waar voorheen het moederbedrijf het assortiment van de winkels bepaalde, is de focus in de afgelopen jaren verschoven naar de vestigingen zelf. Je zult in een land waar lokaal weinig of niet wordt gedoken, geen duikafdeling tegenkomen! En zelfs binnen één land kan het aanbod verschillen – Decathlon past zich aan de behoefte van de lokale markt aan.

Passiemerken

Decathlon verkoopt passiemerken. Deze producten worden door het bedrijf in eigen beheer bedacht, ontworpen, ontwikkeld, geproduceerd, getest en verkocht. Subea (voorheen Tribord) is één van deze passiemerken. Onder dit merk wordt de lijn duik- én snorkelmaterialen verkocht. «Groot voordeel,» aldus Frank Reitsma, «is dat doordat alles binnen Decathlon zelf plaatsvindt én het afzetgebied heel groot is, de prijzen laag worden gehouden én dus de sport toegankelijk is voor zo veel mogelijk mensen.» Een ander voordeel is dat het bedrijf snel kan schakelen en kan innoveren. «Dat is echt onze kracht!»

Frank Reitsma bij Decathlon Amsterdam

Verkoopadvies en service

Op elke afdeling van Decathlon staan verkopers die de klanten kunnen adviseren over hun eigen sport. Op de duikafdeling kan je advies inwinnen bij en vragen stellen aan verkopers die zelf ook duiken. En ze zijn niet alleen duiker, ze volgen ook trainingen met betrekking tot de hele productlijn.

Ook voor service kan je bij de winkels terecht. Decathlon heeft een eigen centrale reparatie-afdeling (buiten de winkels), waar opgeleide servicemonteurs de materialen vakkundig onderhouden en indien nodig repareren.

De duiklijn

De lijn duikmaterialen bestaat uit een natpak, een semi-droogpak, een jacket, neopreen accessoires, duikmaskers, boeitjes, vinnen, lampen, enzovoort. Komend jaar wordt hieraan een ademautomaat toegevoegd. Al deze producten zijn bedoeld voor gebruik in het Nederlandse water en zijn uitgebreid getest onder omstandigheden die vergelijkbaar zijn met de onze. Veiligheid en comfort staan voorop. Het bedrijf gaat niet over één nacht ijs! Naast de duikmaterialen is er ook de basislijn die in alle winkels van Decathlon verkrijgbaar is – maskers (ook het populaire snorkelvolgelaatsmasker), snorkels, vinnen voor iedereen die hier of op vakantie gaat snorkelen.

Waar in Nederland?

In Nederland zijn momenteel vier vestigingen waar de volledige duiklijn verkrijgbaar is: Breda, Amsterdam, Best en Arnhem. Daar kan je terecht voor advies, kan je passen en kan je het product uit voorraad direct meenemen. Alleen het semi-droogpak wordt op bestelling geleverd. En natuurlijk zijn alle producten online verkrijgbaar en kan je op de website checken of een product in de winkel op voorraad is. Benieuwd naar de duiklijn van Decathlon? Ga eens langs in Breda, Amsterdam, Best of Arnhem of neem een kijkje online.

www.decathlon.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief