Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Uitgetrimd met Subea

In de lijn Subea duikartikelen van Decathlon ontbreekt ook het trimjacket niet. Ideaal voor wie zorgeloos uitgetrimd wil duiken.

Sinds het voorjaar van 2018 vind je in de sportwinkels van Decathlon in Amsterdam, Best, Arnhem en Breda ook een assortiment duikproducten, die stuk voor stuk binnen Decathlon zijn ontwikkeld en geproduceerd. Met als uitgangspunt de aloude missie van de winkelketen: sport toegankelijk maken voor iedereen. En dus zijn de duikartikelen ook aantrekkelijk geprijsd.

De lijn duikmaterialen van het van oorsprong Franse Decathlon is speciaal bedoeld voor gebruik in Nederlands water. Rob van der Kuyl van DuikeninBeeld dook met het trimvest de SCD 500 N in het zoete water van Vinkeveen.

Trimvest SCD 500 N
Het zwarte trimjacket is gemaakt van Cordura 1000D polyester, een robuuste materiaalsoort. En robuust als het materiaal is, zo oogt het jacket ook in zijn geheel – niet sexy, maar degelijk. Het zwart wordt afgewisseld met gele accenten van de handgrepen van de loodpockets, het label met de maat achter in de nek en de knoppen van twee snelontluchters.
In totaal heeft het trimjacket drie snelontluchters, want ook in de inflatorslang zit een trekkoord. De snelontluchterknop die normaal gesproken rechtsachter (op de kont) zit, is naar voren gehaald en zit nu rechtsvoor. De knop hangt dan ongeveer ter hoogte van waar in je normale kleding de broekzak zit.

Het stabjack heeft verder zachte padding op de rug, wat het comfort verhoogt. Ook de ‘gebogen’ schouderbanden verbeteren het draagcomfort voor zowel mannen als vrouwen. De buikband sluit af met klittenband en daarover heen een extra clip. Een leuke feature is het fluitje is dat in de clip van het borstbandje is verwerkt. De fles wordt met een enkele band vastgezet.

Verder heeft het jacket uitsparingen boven de zakken waarin je een octopus zou kunnen opbergen. In de geïntegreerde loodpockets kan je per kant maximaal 2,5 kilo lood kwijt. Deze pockets worden met dubbel klittenband afgesloten zodat het lood er niet uit valt. Ook heeft het jacket vier grote D-ringen (op de schouders en heupen) en een kleine D-ring in één van de zakken.

Voorbereiden

Het vastzetten van de fles gaat makkelijk. Met de loodpockets heeft Rob iets meer moeite: «Het is de eerste keer is en het materiaal aan de achterzijde van de pockets is niet superstijf, waardoor de pocket enigszins vervormen als je ze in de zakken schuift.» Maar dat is een kwestie van handigheid blijkt alweer bij de tweede keer!
Ondanks dat het borstbandje voor Rob iets aan de korte kant is (niet te kort overigens!), zit het jacket als geheel comfortabel. Dankzij de zachte padding op de rug voelt Rob bijna niet dat hij ook een fles op zijn rug heeft. De locatie van de snelontluchter aan de voorkant is even wennen. De kunststof D-ringen om de schouderbanden aan te trekken zijn groot genoeg als je geen handschoenen draagt, maar eigenlijk aan de kleine kant als je dikke handschoenen draagt.

  

Duiken!

De drijfeigenschappen van het jacket zijn goed. Het vest zit zeer comfortabel als een lekkere jas en Rob heeft genoeg bewegingsvrijheid. Voor de test heeft Rob de snelontluchters uitgebreid getest (niet nadoen tenzij je in een noodsituatie zit!): «Ze werken goed, maar de plaats van de ontluchter voor is wennen – het is een andere plek dan de meeste duikers (ook ik!) gewend zijn. Het is even zoeken.»
De gewone inflatorslang werkt goed. Hij voelt ook degelijk aan en de knoppen zijn groot genoeg en makkelijk te bedienen met handschoenen aan. Lood afwerpen gaat ook goed – belangrijk als je in een noodsituatie komt.

Conclusie

Testduiker Rob vindt dat het trimjacket SCD 500 N zeker geschikt is voor gebruik in het Nederlandse water. Het is gemaakt van sterk materiaal en zit comfortabel. Het drijfvermogen is goed en heb je snel meer drijfvermogen nodig, dan kan je het lood met één handbeweging afwerpen. De snelontluchter aan de voorkant – dat is iets waar Rob nog even aan moet wennen!

De Subea duiklijn van Decathlon, die naast het geteste stabjacket ook bestaat uit een natpak, semi-droogpak, handschoenen, schoentjes, lampen en vele accessoires, is online verkrijgbaar op www.decathlon.nl en in de winkels in Amsterdam, Best, Arnhem en Breda. In deze vier vestigingen helpen de verkopers die zelf duiken én de producten goed kennen, je graag. Kom eens langs!

Klik hier voor de Subea duiklijn

Dit bericht delen

Decathlon
Decathlon

www.decathlon.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *