Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Daniël Versteeg – Duik 400 op de eerste “zomerdag” van het jaar

Datum 20-05-2014
Locatie Bergse Diepsluis
 

Vandaag had men prachtig weer opgegeven dus Caar en ik hebben in de ochtend vroeg de wekker gezet om met het paard van Melanie te gaan mennen. Daarna hebben we de duikspullen gepakt en zijn we richting de Bergse Diepsluis gereden.
Deze plek is natuurlijk prachtig omdat men hier lekker de duik kan maken en daarna op de handdoek van het lekkere week kan genieten. De twijfel was er nog om richting Sint Annaland te gaan maar de kentering lag niet helemaal gunstig. John Landa had de dag ervoor ook nog eens doorgegeven dat het zicht tot een meter of 4 super zou zijn. Dit was dus een mooi doel om als duikplan in te stellen.
Aangekomen op de parkeerplaats kwam Rinie net het water uit. Even kort met hem gesproken en het viel hem op dat de grote aantallen Sepia’s de Bergse diepsluis op dit moment links lieten liggen. Sowieso waren de berichten over de complete Oosterschelde erg mager op dit moment. Jammer, Ik had ze graag nog even willen zien deze duik.
Duikset opgezet en dan maar de pakken in. Caar dook met haar natpak en ik probeerde tot op het laatste moment te wachten met het aantrekken van mijn onderpak. Het was inmiddels toch wel snel een graad of 24 en dan wil men na het aantrekken van het pak zo snel mogelijk het water in.
Eenmaal onder water was het zicht inderdaad erg goed maar niet super. Ik denk wel dat John de dag ervoor een nog betere duik qua zicht erop had zitten. De eerste 15 minuten hebben we ondiep doorgebracht en zagen we het gebruikelijke leven waaronder meerdere zeenaalden, groene wierslakken en bruine plooislakken met eieren. Daarna wilden we toch even bij de stokken kijken maar toen we eenmaal dieper gingen werd het zicht weer een stuk minder en besloten we samen om maar lekker de duik af te maken in het ondiepe gedeelte.
De verdere duik was erg mooi te noemen met een prachtige zon aan de hemel. Licht genoeg dus. Aan het einde van de duik kwamen we nog enkele mooie Harders tegen in het ondiepe gedeelte. Ze bleven maar om ons heen cirkelen.
De laatste paar duiken steeds met de kitlens het water in gegaan en volgende keer maar weer een keer met de macrolens het water in. Begin de macro fotografie toch wel te missen.
Na de duik hebben we de kop van de Bergse diepsluis opgezocht en op het inmiddels druk wordende strand een heerlijke dag volbracht!!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief