Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Niet meewerkende grondels

Locatie Bergse dieplsuis

 

Als je tijdens een ONK een visportret moet maen, is het best prettig als de vissen ook meewerken, vindt Duikreporter John. Maar of ze dat doen?

Tijdens de pauze kwamen we Luc tegen die net uit het water kwam en zei dat er voor de trap net na de overgang naar wat dieper water een flink aantal sepiola’s zaten in het zand dat zou ook een mooi onderwerp zijn voor macro we besluiten als we de 2e duik doen om toch even naar de sepiola’s te zoeken want je weet maar nooit.

We doen de duikpakken weer aan gaan richting het water, we gaan onder en we gaan wat dieper om de sepiola’s te zoeken maar als ik op nog geen 2 meter diepte ben beginnen mijn oren te protesteren ik geef aan bij Lia dat we weer terug moeten naar een meter of anderhalf om mijn oren te ontlasten.

2-_5252438

En nu op zoek naar een vis om een visportret te maken en ik zie honderden grondels over de bodem zwemmen en er is niet een grondeltje die mee wil merken dit heb ik nog nooit mee gemaakt allemaal vluchten ze weg van mij en de camera.

Eindelijk heb ik een grondel die in een lege oester blijft liggen ik maak een foto maar deze is iets overbelicht dus ik stel de flitsers wat lager in maar de grondel trekt zich helemaal terug in de lege oester ik blijf geduldig wachten en dan komt hij nog een keer buiten om te kijken ik maak nog een foto maar de grondel is gevlogen ik wacht nog geduldig maar ik zie hem niet meer verschijnen en zo gaat het iedere keer zodra ik in de buurt kom vluchten de grondels weg.

1-_5252513-001

Ik ben zo aan het rond scharrelen en ik zie ineens een pvc pijpje liggen en ik denk bij me zelf dat lijkt wel een deel van mijn zelf gemaakte snoot en als ik naar mijn snoot op de flitser kijk mist hij inderdaad een onderdeel gelukkig kon ik hem onderwater weer in elkaar zetten.

Lia seint en ze heeft een zeedonderpad gevonden dat zou ook nog een mooi onderwerp kunnen zijn voor een visportret maar je raad het al na een foto hield de zeedonderpad het voor gezien en verdwijnt onder het wier ik ga hem zoeken en als ik het wier wat op til om te kijken waar hij is komt hij er vanonder uit zwemmen en schiet ergens onder de stenen, ik heb echt mijn dag vandaag niet.

Uiteindelijk krijg ik toch mijn visportretje maar niet wat ik eigenlijk voor ogen had maar ik heb niet veel te kiezen.

4-_5252497

Lia seint naar mij en als ik ga kijken zie ik een hele kleine dahlia hij zit geklemd tussen de oesters, hij is niet mooi maar wie weet wat daar voor moois uit kan groeien dat is Lia haar tweede dahlia die ze aan de Bergse diepsluis heeft gevonden het totaal staat nu op 4 dahlia’s aan de Bergse diepsluis.

We zijn weer lang genoeg onderwater geweest, ik heb mijn macro en ik heb mijn visportret ik ben redelijk tevreden en we gaan er weer uit.

Ik ben ongeveer 60 minuten onderwater geweest, ik ben rond 12:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 17 graden, het zicht was goed tot heel goed, ik ben max 2 meter diep geweest.

3-_5252439

Dit bericht delen

John Landa

Mijn naam is John Landa ik duik sinds 2007 ik duik voornamelijk om te fotograferen en te filmen, duiken zonder een camera kan ik me nauwelijks voorstellen. Ik schrijf al jaren een blog over de duiken die ik maak.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten