Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Het is paddenstoelentijd

De herfst is aangebroken… Duikreporter Leendert trekt zijn droogpak uit de kast en gaat op paddenstoelenjacht bij Dreischor.

Na een korte vakantie en een verregende week heb ik er echt weer zin in. En het weer werkt ook nog eens mee. Zonnetje, nauwelijks wind, graadje of 17. Niet slecht voor begin oktober.

Ik twijfel, maar gezien de watertemperatuur (alweer gezakt naar 15 graden) besluit ik mijn droogpak uit de kast te halen. Tja, “vroeggu” dook ik het hele jaar door nat maar als je eenmaal droog hebt gedoken….

Dan is de vraag waar gaan we heen. Geen van de maandagduikers is aanwezig, dus daar hoef ik geen rekening mee te houden. Het moet in ieder geval een plek zijn, geschikt voor groothoek fotografie. Ik laat het lot beslissen en dat valt op Dreischor. Twee plekken vlak bij elkaar, dat is ook nog eens lekker makkelijk.

Bij Frans Kokrif staan 2 auto’s en eentje is van een hondenbezitter. Ja, de rustige tijd lijkt aangebroken. Als ik sta op te tuigen, arriveren nog wel wat Belgen, eentje in een giga camper maar dat mag de pret niet drukken. Als ik te water ga, zie ik dat het zicht inderdaad best goed is en ik zie ook al direct een Paddenstoelkwal (Rhizostoma pulmo) voorbij zweven. Ik maak snel een aantal foto’s met de steiger als backdrop. Die is alvast in de pocket. Even later zwem ik over de rifballen maar daar is het maar een kale boel. gelukkig is het prieel nog wel aardig begroeid evenals het bord en het frame. Ik probeer nog even de “heuvel van Dreischor” te vinden maar het lukt me niet deze keer. Dan maar terug naar de steiger.

20221003_009PA031217-117568

20221003_037PA031248-117568

20221003_054PA031267-117568

En dan nu naar het gemaal. Daar staan 2 auto’s en 1 duiker komt net het water uit. Het zicht is 6-7 meter volgens hem dus dat ziet er (letterlijk) goed uit. Zijn buddy ligt nog in te water en hij loopt met me mee om te kijken waar ze uithangt. Daar kom ik al snel achter want ook hier zwemt een paddenstoelkwal met ernaast een enthousiaste duiker die helemaal de tijd is vergeten. Als de andere duiker weg is, maak ik opnieuw een serie foto’s maar dat is knap lastig. Hij gaat dan weer wat dieper, dan weer ondieper. Ik zit voortdurend mijn instellingen aan te passen. Ik wil toch ook nog wel even richting het gemaal zelf dus ik zwem weer verder en krijg al snel de dikke houten palen in het oog. Ik moet zeggen, het valt nogal tegen. Nauwelijks anemonen of anderszins kleurig leven. Het is één massief bruine massa. Ik ben er eigenlijk snel klaar mee en zwem ondiep weer terug richting de instap. de zeepaddenstoel is er nog dus ik probeer nog een keer het ideale plaatje te maken. Ik ben aardig tevreden maar perfectie heb ik nog niet bereikt.

Totale duiktijd 115 minuten. watertemp. 15 graden

20221003_067PA031280-117568

20221003_110PA031325-117568

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief