Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Joeri De Paepe – Live-aboard Indonesië: Duiken in een vulkaan

De laatste aflevering van de vijfdelige videoserie wordt een bijzondere! Duikreporter Joeri springt bij Komodo in een actieve vulkaan.

Het laatste stuk van deze serie, eindigt speciaal. Op de live-aboard hadden we al wat duikjes gedaan in toch wat frisser water (dan we verwachten in Indonesie). Tijdens de briefing horen we van de duikgids : vandaag gaan we duikjes doen aan een vulkaan. Een actieve dan nog. Ok, dat is apart. Ik heb goed nieuws voor jullie, het water zal warmer zijn – zegt hij. We weten niet goed wat we ervan moeten verwachten. Duiken aan een vulkaan?

We beginnen aan de niet-actieve kant : schuine vlakte met de gewone (ja, we worden het toch wat gewoon) koraalpracht. De duiken erna beginnen we aan de actieve kant: duiken over vulkaanzand (leek wat op muck diving zand)… bruin, donker onaards zand en dan ineens blokken met intense koralen en koraalleven. Wow ! Prachtig !

Hoe was het nu warm ? Wel, op sommige plekken leken we in een Jacuzzi te zitten – daar parelde warm (tot hete) lucht/ water uit de bodem. Het zand leek wel verwarmd en was dan ook heerlijk warm – kicken ! De duikgids had ons gewaarschuwd op te letten, want op sommige plekken kon je je verbranden! Topper was hier het contrast tussen vulkaanzand en de kleuren van het koraalleven, vele naaktslakken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief