Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Leuk, maar helaas slecht zicht

Locatie Zeelandbrug

 

Duiken en wel op aangeven van Harry hè, het mag wel duidelijk zijn dat ik niet altijd de aanstichter ben van een Zeelandtoertje.

Omdat ik vrij ben, bereid ik alles voor. Spullen in de auto, catering verzorgen enzo. Als Har thuiskomt kunnen we lekker richting Zierikzee rijden. De drukte op de weg valt mee gelukkig en we zijn ruim op tijd bij de brug. Ook daar valt de drukte nog mee en we kunnen lekker vooraan parkeren. We zien Floor en Martijn, die al een duikje op LW hebben gemaakt met supergoed zicht. Dat belooft wat.

Boven op de dijk zie ik het water nog pittig om de pijler trekken, dus we doen rustig aan. Intussen is Peter H ook aangekomen en staat gezellig dicht naast ons geparkeerd. We kletsen wat en nadat we de flessen hebben gevuld, rustig hebben opgebouwd en omgekleed, gaan we richting water.

140613-dib1We gaan bij de oude instap te water om eerst naar de pijler te gaan. Harry wil graag baarzen en harders zien. Dus zwemmen we op ons gemakkie over de scheidingslijn van de schaduw van de brug uit. Helaas valt het zicht erg tegen. Ik ga even tussen de pijlers ‘liggen’ om te kijken of er vissen zijn. Vaag zie ik wat silhouetten zwemmen, maar dit is niet wat er verwacht wordt, helaas. Maar na even geduld komt er toch een flink exemplaar vlak voor onze neus langs. Nog even wachten, maar het wordt niet beter, dus dan maar verder. Ik ga (natuurlijk) voor slakjes. Na wat stenen afgesnuffeld te hebben word ik ineens helemaal blij. Ik vind een bleke knuppelslak! Grappig dat Harry aan mijn reactie onder water zelfs kan zien dat ik hier wel erg blij van word. Uiteraard probeer ik het beestje op de foto te krijgen, maar dat wil niet zo super lukken. Maakt niet uit, het bewijs staat, weliswaar vaagjes, op de foto. Een stukje verder zie ik een harlekijntje, ook leuk om te laten zien, misschien wel sprekender voor een beginnende (verplichte) slakken-monitorder 🙂 Maar we zien ook een mooie wulk en een babysnottie, en krabbetjes, galatheaatjes, grondeltjes en botervisjes, dus we letten niet alleen op naaktslakken. Er staat ook erg veel dodemansduim, waar ik dan weer op zoek ga naar de tritonia…..

140613-dib2Heerlijk duiken we samen rustig verder. Ik wijs nog even op het feit dat het water ook echt stilstaat op een gegeven moment. Altijd leuk om iemand zich nog een keertje bewust van te laten zijn.

Als we boven komen zijn we alletwee blij, hebben een superduik gehad. En als we dan over de dijk terugkomen, valt het me mee dat we maar 1 buddypaar zijn tegengekomen onderweg. De parkeerplaats staat echt behoorlijk vol.

Mooi begin van het weekend. Op naar de voetbalwedstrijd van Nederland tegen Spanje.

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief