Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Lekker of niet…..

Tijdens een duik bij de Zeelandbrug gaat duikreporter Carla van Westing op zoek naar naaktslakken. Zouden ze er echt niet zijn, of zitten ze zo goed verstopt? Zelfs voor Carla zijn ze lastig of niet te vinden deze keer!

171201-DIB-cvw-02-59065

171201-DIB-cvw-03-59065

Het is gewoon alweer 4 weken geleden dat ik heb gedoken. Te gek voor woorden, maar op de één of andere manier kom ik er gewoon niet toe. Tijd genoeg, maar zo druk met allerlei andere leuke dingen en af en toe werkte het weer ook niet echt mee. Maar vandaag ga ik lekker met Lilian naar de brug. Tis wel koud hoor, maar we zijn geen watjes.

Bij de brug is het heerlijk rustig, 4 andere auto’s, maar wel een paar bekenden en dat is altijd gezellig. Voor de duik hebben we niet zo veel tijd om te kletsen, dus we kleden om en gaan te water. We hebben afgesproken dat we er uit gaan als we het koud hebben, ook al is het al na een half uur. Maar het valt mee, ondanks mijn natte knie en kruis, want de naden van mijn pak sijpelen door. Leeftijd van het pak? Teveel duiken mee gemaakt? Wie weet, in ieder geval niet erg fijn. Maar het weerhoudt me toch niet om te gaan duiken.
Andere reden is dat ik mijn nieuwe pilot lampje wil proberen natuurlijk. Ben zo benieuwd of dat doet wat ik er van verwacht.
Als we te water gaan stroomt het best nog, en we zijn toch goed op tijd. Maar niet teveel, het is goed te doen. We hebben afgesproken een rondje pijler te doen en daar gaan we dus naar toe. Er staat al flink wat Tubularia, reden genoeg om te zoeken naar Dendronotus frondosus of naar de voorheen Tenellia (eerder Cuthone) gymnota maar nu Catriona aurantia genaamd. Maar helaas vinden we helemaal niets. Wel wat eitjes van de Janolus hyalinus, maar geen enkel dier. De enkele slak die we vinden is de Polycera quadrelineata. Echt bizar.

Maar we hebben toch een leuke duik gemaakt hoor. We vinden een zeedonderpadje die een Ruthensparrgrondel aan het eten is. Alleen het staartje komt nog uit zijn bek. Mooie waaierkokerwormen, een gedoornd spinnetje en een prachtige dahlia. Dus al met al zeker de moeite waard. En gewoon lekker om weer eens onder geweest te zijn. En mijn lampje uitgeprobeerd. Doet inderdaad wat ik graag wil. Dus die aankoop is een succes.

Nu alleen maar eens achter een droog pak aan. Ik twijfel alleen over wel of geen vaste schoenen. Ik heb nu rock boots, bevalt me prima, dus ja, ga ik daar weer voor of neem ik nu vaste schoenen?? Mijn eerste droogpak had vaste schoenen en dat vond ik niet fijn, maar dat hele pak vond ik niet fijn. Nou ja, ik ga er vast uit komen binnenkort.

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten