Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Wendy Versluis – Thuiskomen…

Niet voor de eerste  keer komt duikreporter Wendy Versluis aan in Safaga. En ook deze keer voelt het als thuis komen!


Datum:  2 t/m 9 april 2016
Duiklocatie: Safaga, Egypte

duikreport-call-to-action-350x85

We hebben er zin in. Met een groepje van 6 vliegen we begin april richting Hurghada.
Daar aangekomen worden we ontvangen door de chaufeur van Nemo Dive Club & Hotel. Na een trip van een uur over de snelweg, waar ik me elke keer weer over verbaas, vanwege de drempels. Hilarisch is ook het invoegen, waar je de weg op komt op de inhaalstrook. Op z’n Egyptisch zullen we maar zeggen.
Na een uur komen we aan in Safaga, waar ik voor de 4e keer hartelijk wordt ontvangen, de reden dat het voelt als een soort van thuiskomen. We eten wat en hebben nog een middag om te relaxen in ons snel aangetrokken vakantie tenue.
De volgende 5 dagen varen we met de “Dory”de rode zee op. Heerlijk vakantie gevoel geeft dat. De bemanning is altijd vriendelijk en helpt waar nodig, de temperatuur is aangenaam warm.
De meeste dagen zijn we opgetrokken met een groep Belgen, daarvan hebben 3 personen een lichamelijke handicap, waarvan één persoon bijna volledig afhankelijk is van hulp. Intrigerend om te zien dat deze mensen ook van een heerlijke duikvakantie kunnen genieten. Nemo dive club & hotel heeft nl een lift aan boord, waarmee mensen het water in en uit geholpen kunnen worden. Met goede hulp van bemanning en begeleiding van clubgenoten maakte een ieder elke keer weer een fantastische duik.
Het eten aan boord en in hotel is goed. Het is geen wonder dat vele duikers terug komen naar dit huiselijk, vriendelijk en kleinschalige hotel. We maken 2 duiken vanaf de boot, die er altijd schoon en netjes bij ligt. Aan frisdrank, koffie en thee geen gebrek, met tussendoor een heerlijke maaltijd, welke aan boord wordt klaar gemaakt.
We hebben veel moois gezien. Een duik op het het wrak van de Ferry \”Salem Expres\” blijft boeiend, wat voel je je dan klein in het bijzijn van zo\’n inmens wrak, denkend aan de ramp die zich in 1991 voltrok. Bij terugkomst een drankje in de beachbar of even met een boek aan het zwembad.
Tegenwoordig kan je ook een onderwaterscooter huren bij Nemo Dive Club & Hotel. Wat is het leuk om even te spelen met zo\’n apparaat…… Lol onder water, zullen we maar zeggen. Na 10 bootduiken en een nachtduik op het huisrif, vonden de vrouwen het tijd om even Safaga in te gaan, onder leiding van Achmed, de huisentertainer. We zijn langs geweest bij de groenteboer, kruidenwinkel, waterpijpenmaker, bakker, kledingmakerij en eindigen hoe kan het ook anders bij de souvenirwinkel……. Dit alles met een verhalenvertellende Achmed.
De laatste avond proberen we nog even de waterpijp, dansen met de Belgische vrienden er op los, en eindigen dansend op de tafel……
Bedankt Sofie, Bert en Paul, maar bovenal de vriendelijke bemanning van de \”Dory\” en personeel van Nemo Dive Club & Hotel. We hebben een super week gehad, wat mij betreft volgend jaar weer.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief