Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Natuur

Workshop KoraalTuinieren groot succes

Bij CoralGardening werd tijdens Duikvaker druk getuinierd! Wat vind jij de mooiste creatie?

CoralGardening was op 6 en 7 februari weer aanwezig op Duikvaker. Ook hier gaven we de workshop KoraalTuinieren. Het was weer erg geslaagd. Ouders met kinderen werden door meerdere standhouders op onze workshop geattendeerd.

De workshop begint met een korte uitleg. Hoe ga je nou een koraalrif bouwen? Waar moet je op letten? KoraalTuinieren begint met het maken van een harde ondergrond, de meeste koralen kunnen namelijk alleen op een harde ondergrond overleven. CoralGardening maakt die door een mooie beeldentuin onder water te maken. Kinderen konden ons daarbij assisteren, door een ontwerp te maken van hun idee van een huis voor vissen. Onder leiding van Inge, onze inspirerende kunstenares, creëerden ze met klei de mooiste beelden.

CG-160206-023CoralGardening_KoraalTuinieren op Duikvaker2016 (27)

De hele dag hebben kinderen hard gewerkt. Het was soms zo druk dat we zelfs kinderen hebben moeten vragen om later terug te komen, omdat er op dat moment geen plaats was. Op de Facebookpagina van CoralGardening staat een overzicht van de meeste creaties. Tot 22 februari kun je nog stemmen op het mooiste ontwerp, simpelweg door het ontwerp van jouw voorkeur te liken. Het ontwerp met de meeste likes ontvangt de publieksprijs én wordt, zodra daar budget voor is, in een toekomstige CoralGarden gerealiseerd!

Frank heeft 2 presentaties gegeven over de noodzaak van koraalriffen beschermen en herstellen en hoe CoralGardening daar een oplossing voor biedt. Ook werd voor het eerst de virtuele duik door de CoralGarden, gemaakt door Zes x Zes Visuele Communicatie, getoond. Daarnaast hebben we veel leuke gesprekken gevoerd met belangstellenden. Zo is er vanuit de hele wereld al belangstelling voor ons werk.

Wil je nog even nagenieten van Duikvaker of heb je het gemist? Bas heeft voor CoralGardening een mooie impressie van de dag gemaakt (zie hieronder). Iedereen die op de beurs aanwezig was en/of ons heeft geholpen: bedankt!

CG-160206-014 CoralGardening_KoraalTuinieren op Duikvaker2016 (28)

Bouw mee!
Draag je koraalriffen een warm hart toe? Bouw dan mee aan een nieuw rif. Tot en met 22 februari loopt de crowdfundactie: “Bouw mee aan een gezonde zee!” Het bedrag dat nu bijeen is gebracht, maakt het mogelijk om materialen te kopen om vier kunstzinnige bloemen en een paar artistieke handen onder water te bouwen. Bij het behalen van € 15.000 kunnen hier nog eens zes bloemen en twee paar handen aan worden toegevoegd. Bij behalen van het streefbedrag van € 25.000 zal de hele CoralGarden kunnen worden aangelegd. Jij kan een steentje bijdragen via www.crowd4coral.org en kan als tegenprestatie bijvoorbeeld je naam laten vereeuwigen op een beeld in de CoralGarden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief