Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

WK Onderwatervideo: de start

Deze week vindt het CMAS World Championship Underwater Video plaats. Jo De Smedt doet mee voor België en is met secondant Gery Beeckmans naar Tenerife vertrokken. Gery blogt over… een goed begin?

Onze start van het Wereldkampioenschap onderwater videografie. Vroeg uit de veren, een vliegtuig nemen om 6 uur in de ochtend is niet niks. Zeker niet als de organisatie om 00.30 laat weten dat de transfer van de luchthaven naar het hotel niet ok is. Een kort nachtje vol stress, ook filmer Jo De Smedt ligt er van wakker. Een interview voor “De ideale wereld” op VT4 -Belgische televisie- aanstaande dinsdag, kranten die langskomen en dat voor ….een eerste WK deelname, je zou van minder.

Hoe we zo ver geraakten? Voor de Belgen is er een selectie op basis van resultaten van de voorbije twee jaar. Niet verwonderlijk dat Jo De Smedt zich kon plaatsen, met winst in bijna alle shoot-outwedstrijden, en scorend op het festival is hij de absolute nummer één van de Belgische videowereld. Mijn taak en plaats? Eenvoudig zoeker en aanvulling bij de montage. Een hopelijk succesvolle samenwerking. Voor ons beiden een droom die realiteit wordt.

RTEmagicC_IMG_1764_800x600_01.jpgBij het inchecken gaat het al fout, 6 kg handbagage, ik dacht het niet.  Een argwanende maar lieve bediende wil effe wegen :-)… 13 kg. Dan maar uitleggen dat het niet anders kan. Ik ga mijn camera en behuizing echt niet in de gewone bagage proppen. Op naar de directie.  Gelukkig hebben we ons nationale tenue aan… en krijgen we bij Jetairfly begrip en succeswensen van de verantwoordelijken.

Na vier uur vliegen bereiken we Tenerife, waarna we kunnen rekenen op een vlotte verbinding naar het hotel per taxi. Gigantisch groot lijkt de lobby voor twee kleine Belgen met hun tricolore bagage.

RTEmagicC_IMG_1790_600x800_01.jpgVoor dag 1 hebben we enkel een verplaatsing naar het duikcentrum in gedachten, en even gaan kijken naar de lokale bars, een mens zou al snel verdorsten in 29°C.  De Teide blijft onzichtbaar in de wolken, het is dan ook de bedoeling om op zondag deze reus te gaan bezoeken, of opzoeken. De rotsen en omgeving van het duikcentrum nodigen alvast uit om te gaan duiken. Zondag is echter een rustdag en geen optie. Maandag dan maar. Zondag zal dan ook een dagje monteren worden aan de geluidsband en zoeken naar de juiste locatie en geluiden voor de realisatie van onze film.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief