Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Steven Stegeman – Tropisch duiken in België

Ruim een maand na de opening van het nieuwe indoor duikcentrum TODI, was het ook voor duikreporter Steven Stegeman tijd om af te reizen naar België voor een tropische duik. Zijn ervaringen legde hij vast in een vlog.


Datum:  10 december 2016
Duiklocatie: TODI, België

duikreport-call-to-action-350x85

De eerste reacties waren wisselend, dus waren we benieuwd hoe wij het zouden ervaren. Na ruim 2 uur rijden kwamen we aan o het oude mijncomplex in Beringen. We hadden geboekt van 11 tot 13 uur en dachten dus om 10:30 de setjes al op te kunnen bouwen. Helaas liep dat even anders. Je wordt pas om 11 uur binnengelaten en twee uur later moet weer door het poortje buiten zijn. Met het spoelen van de eigen uitrusting, uitzoeken van verplicht te gebruiken materiaal van TODI en het opbouwen van de setjes en na afloop opruimen van alle spullen en douchen blijft er maar een effectieve duiktijd van een uur over. We hadden echt gedacht twee uur te kunnen duiken, dus dat was wel een tegenvaller. Kom je van ver en wil je meer dan 1 duik maken, boek dan een langere sessie!
Verder moet wel gezegd worden dat de faciliteiten uitstekend zijn! En dan het duiken. Tijdens het opbouwen van de setjes zagen we de vissen al zwemmen en ook onder water was het meteen genieten. Veel cichliden uit het Malawi meer, de vegetarische piranha’s genaamd Silver Dollars en de grote pangasius meervallen uit Azië. Je kijkt onder water je ogen uit en qua duikers was het niet te druk onder water. Persoonlijk vond ik de gedeeltes met rotsen en stenen en bomen de mooiste stukken om te duiken tussen de vissen. Dit gedeelte lijkt het meest natuurlijk. De auto’s en bar had men wat mij betreft achterwege mogen laten en dan voor een volledig natuurlijk lijkende inrichting kiezen. Maar ja, smaken verschillen! Je merkt dat de meeste vissen nog wel schuw zijn, maar ik denk dat dit na verloop van tijd wel minder zal worden. Er is genoeg prachtige vis te zien en ik denk dat we in een uurtje nog lang niet alle soorten gespot hebben. Ook is dit een ideale locatie om onderwater fotografie te oefenen!
TODI is een heerlijke locatie om onder comfortabele omstandigheden in de winter tussen te vissen te duiken. Ik kom hier zeker een keer terug, hopelijk dan voor 2 duiken.

Dit bericht delen

Steven Stegeman

Enthousiaste divemaster uit het oosten van Nederland. Ik duik veel in plassen in de omgeving en in Duitsland. Ook op vakantie moet er gedoken worden! Filmpjes van mijn duiken zie je op mijn Youtube kanaal onder de naam ScubaVlog.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *