Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

Op zoek naar wedstrijdlocaties

Op weg naar het WK Onderwaterfotografie 2015 schrijft iedere maand een WK-vrijwilliger over zijn of haar bezigheden voor dit evenement. De eerste blog is geschreven door Roel van der Mast, die onderdeel uitmaakt van de Commissie Deltagebied de WK-werkgroep ‘Duiklocaties’.

Fronsende wenkbrauwen
Het is begin 2012 als de Commissie Deltagebied geïnformeerd wordt over een mogelijk wereldkampioenschap onderwaterfotografie in Nederland. Direct wordt gevraagd wie daar als vrijwilliger aan zou willen meewerken. Een WK in 2015… Ik frons mijn wenkbrauwen. Vanuit 2012 gezien is dat nog heel ver weg, waar maken we ons nu al druk om!

Halverwege 2012 krijgt Nederland groen licht om het WK te organiseren. Vrijwilligers worden in zes werkgroepen verdeeld, waarbij ik mij aansluit bij de werkgroep die de duiklocaties in beeld brengt. Ron Offermans, Astrid van der Mast en Johan Verkamman sluiten daarbij aan. Twee jaar later blijkt dat het niet gek is geweest om in zo’n vroeg stadium al aan dit project te beginnen: voordat al onze agenda’s dezelfde vrije tijd aangeven om een proefduik te maken is het al heel wat keren eb en vloed geweest.

Kopje onder
Uiteindelijk hebben we op diverse locaties proefduiken gemaakt. Bij elke duik bedenken we hoe je op de wedstrijdlocatie vijftig duikers hun duik kunt laten doen onder ideale omstandigheden. Een knelpunt dat bijvoorbeeld ‘boven water’ kwam is de duiktijd van de WK-deelnemers. Hierdoor moeten vijftig duikers verdeeld over de wedstrijdlocatie op hetzelfde moment kopje onder. Een uitdaging voor de werkgroep, want hoe ga je op getijde water dat organiseren met maar één duiktrap?

Duiken tijdens Pinksteren
Daarnaast kijken we ook naar de duiker die in het Pinksterweekend een mooie duik wil maken. Is het nodig om voor het WK een duikstek af te sluiten, en zo ja: wat zijn de alternatieven voor andere duikers? Hier zijn we nu al mee bezig, zodat iedereen in het Pinksterweekend van 2015 kan duiken in Zeeland.

Alhoewel er nog veel moet gebeuren, zijn we met onze werkgroep al behoorlijk op weg. Ons doel: Nederland wereldwijd op de kaart zetten als prachtige duiklocatie.

Onderwaterfotografie WK 2015, laat de camera’s maar klikken!

Openingsfoto: Ron Offermans

Links:

www.netherlands2015

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief