Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Bonaire - algemeen

Welk duikpak neem je mee naar Bonaire?

De temperatuur van het zeewater rond Bonaire is vrij stabiel gedurende het jaar. Welk duikpak neem je mee?

Scubapedia_logo

De temperatuur van het zeewater op Bonaire is gedurende het hele jaar rond de 27/28 graden Celsius. Een 3 mm duikpak is voor de meeste duikers dan ook voldoende. In de warmste maanden (augustus en september) is een shorty vaak ook genoeg. Houd er wel rekening mee dat een duikpak met lange pijpen en mouwen je beter beschermt dan een shorty.

Als je meerdere duiken op een dag wilt maken of dagen achter elkaar wilt duiken, kan het prettig zijn een iets dikker pak te dragen. Een 5 mm duikpak is dan meer dan genoeg.

Zorg er wel voor dat je het duikpak makkelijk kunt aantrekken, want met een luchttemperatuur van 30-32 graden Celsius is een worsteling om in je duikpak te komen geen pretje. Kies dan ook liever voor een pak dat iets ruimer zit, dan voor een pak dat te strak is en dat je erg moeilijk aankrijgt.

Kies bij duiken op Bonaire zeker voor het gebruiken van duikschoenen met stevige zolen (en dus verstelbare vinnen met open hiel en een bandje). Bij de meeste kantduiken moet je over scherpe stenen en stukken dood koraal lopen om in het water te komen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief