Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur

3000 soorten gezocht in en rond het Grevelingenmeer

De Grevelingen is het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Wij denken daarbij vooral aan het vele onderwaterleven, maar ook boven water is de Grevelingen een hotspot van diversiteit. Maar hoe divers is de natuur hier nu echt?

Vorig jaar organiseerde Staatsbosbeheer een 1000-soortenweek. Dit jaar wordt het grootschaliger aangepakt en worden waarnemingen rond de Grevelingen gedurende een jaar vastgelegd. En daarvoor is jouw hulp nodig!

Ga je duiken in de Grevelingen of ga je boven water rond het meer de natuur in, noteer wat tegenkomt en geef je waarnemingen door via Waarneming.nl. Wanneer je waarneming binnen de genoemde periode binnen de grenzen van de Grevelingen wordt geregistreerd, zal deze automatisch meetellen in de resultaten.

Alle soorten die gemeld worden, tellen mee, hoe gewoon een soort ook is/lijkt!

Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk verschillende soorten worden geïnventariseerd. Vrijwilligers, experts, natuurverenigingen en onderzoeksinstituten wordt gevraagd om onderzoek te doen naar allerlei verschillende soortgroepen. Iedereen kan hier zijn of haar steentje aan bijdragen.

Dus geef je waarnemingen door en kijk ook wat anderen in het Grevelingenmeer hebben gezien. Je kunt de voortgang van het 3000-soortenjaar namelijk live volgen via deze link.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief