Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Snorkelen / Snorkelen op reis

De vijf mooiste snorkelplaatsen in Zeeland

Dat Zeeland heel veel mooie duikplaatsen heeft, is algemeen bekend. Maar weet je dat je er ook erg leuk kan snorkelen? Wij zetten de vijf mooiste snorkelplaatsen van Zeeland voor je op een rijtje.

Foto: Frank de Bruin

Snorkelen is het eenvoudigst in water zonder stroming en getijden. Voor Zeeland betekent dat dus het Veerse Meer en het Grevelingenmeer. Gevorderde snorkelaars kunnen ook de Oosterschelde proberen, maar houd hierbij wel rekening met de getijden en snorkel alleen op de kentering als het water stil staat.

Hoewel de lijst van snorkelplaatsen misschien wel eindeloos is, zijn dit onze favorieten:

 • Scharendijke (Grevelingenmeer)
 • Heerenkeet bij laag water (Oosterschelde)
 • Kerkweg Den Osse (Grevelingenmeer)
 • Geersdijk (Veerse Meer)
 • Rond de eilanden in het Grevelingenmeer, zoals Stampersplaat en Hompelvoet

Een deel van deze plaatsen zal duikers bekend in de oren klinken. Scharendijke en Kerkweg Den Osse zijn bekende duikplaatsen. Het leuke van snorkelen op deze plekken is dat je bij het snorkelen juist het gebied ziet wat de meeste duikers overslaan! En die weten vaak niet wat ze daar missen.

Een gevarieerde bodem maakt een snorkelplaats interessant. Als er een zandbodem is en er liggen ook stenen, is er een grote variëteit in onderwaterleven te vinden. Blijf vlak langs de kant of de golfbrekers, hier is het meeste te zien.

Staat jouw favoriet er niet bij? Laat het ons weten en scroll naar beneden om een reactie achter te laten!


Meer weten over Zeeland onder water? In de Duikgids Zeeland beschrijft Marloes Otten de duiklocaties van Zeeland. Een gids waarin ook snorkelaars veel informatie over de diverse plaatsen kunnen vinden. Wat kun je er zien? Wat zijn de omstandigheden? Hoe kom je er? Waar moet je rekening mee houden?

Tip! Ga je naar een plaats waar je niet bekend bent, informeer bij de duikcentra in Zeeland of bij andere snorkelaars of deze plek ook inderdaad geschikt is is voor snorkelen. Je bent dan niet alleen veiliger bezig, het snorkelen is vast ook leuker.

7 reacties

 1. Leuk om ook over snorkelplaatsen te lezen. Wanneer ben je een geoefende snorkelaar en wat zou je dan moeten kunnen?

  REAGEREN
  • Een definitie van geoefende snorkelaar is moeilijk te geven. In ieder geval iemand met snorkelervaring, die fit genoeg is om tegen de stroming in te zwemmen en zelfredzaam is.
   In de Oosterschelde kan stroming staan, die niet alleen parallel aan de kant staat, maar ook van de kant weg kan voeren. Een snorkelaar moet dat tijdig in de gaten hebben, om terug naar de kant te kunnen zwemmen.
   Bij snorkelen op de kentering zal stroming minimaal zijn, maar het is wel iets waar op gelet moet worden.
   Voor het bepalen van het juiste moment van de kentering op de plaats waar je wilt snorkelen, is een getijdentabel en een omrekentabel voor de locaties nodig.

   REAGEREN
 2. Bommende en den Osse haven het plateau daar zijn ook een erg mooie lokaties om te snorkelen, evt ook voor kinderen goed te doen veel leven en heel groot ondiep gedeelte waar van alles te zien is

  REAGEREN
 3. Je kunt in Zeeland ook meedoen aan 2 georganiseerde snorkelsafari’s, inclusief spullen. https://www.snorkelsafari.nl/

  REAGEREN
 4. En wat te denken van de stek Ankerplaats bij Bruinisse?

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief