Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog

Verbouwen

Daar sta je dan met je werkhandschoenen vol in 30 graden zon. Voeg daar nog een breekhamer van een kilo of  5 aan toe en je snapt hoe zoiets er uitziet.

Naast het duiken hebben wij de afgelopen twee jaar alle uurtjes tussendoor besteed aan het opknappen van ons nieuwe pand. Het voormalige West-Indische Compagnie-pand, geheel uit IJssel-steentjes opgebouwd, moest grondig gerestaureerd worden. Twee van de driehonderd voormalige pakhuizen aan de baai zijn met deze restauratie gered – onze buren, het hotel The Old Gin House en ons pand.

front

Voor dat het opknappen kon beginnen, moest er puin geruimd worden, veel puin. Niet alleen het hele dak maar eigenlijk alles wat van hout was, moest worden vervangen. En voor nieuw hout en andere bouwmaterialen ga je hier niet eventjes naar de Praxis of Gamma. Even de betoncentrale bellen om een vloertje te storten zit er hier ook niet in. Inmiddels zit het dak er weer (in oude staat) op, volgens ons het mooiste dak van Sint Eustatius. De douches en toiletten werken, de compressor draait en de lounge, met het beste zeezicht van het eiland, is al in gebruik.

Vijf hechtingen en grijze haren heeft het opgeleverd, ‘Van het stof’ wil ik er wel even bij vermelden. Maar wat krijgen wij een energie van het resultaat én ik kan weer full time gaan duiken. Veruit de beste manier om weer schone nagels te krijgen!

Mike-marieke_smal

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief