Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Veel te doen rond WK Onderwaterfotografie

WK-logoVan 21 tot en met 25 mei vindt het WK Onderwaterfotografie plaats in Zeeland. In het kader daarvan worden er allerlei side-events georganiseerd met onder andere Alex Mustard, Kurt Amsler, Cor Kuyvenhoven en René Weterings.

In mei komt het WK Onderwaterfotografie naar Nederland! Tijdens het WK worden veel side-events voor duikers georganiseerd. ‘Het WK is een mooi evenement, en daar betrekken we graag alle sportduikers van Nederland bij,’ aldus Desmond van Santen, beleidsmedewerker van de NOB. ‘Iedere duiker kan daarom van 21 t/m 25 mei in Zeeland een bijzonder duikweekend beleven.’

Kurt Amsler en Alex Mustard
Kom bijvoorbeeld langs bij de presentatie van internationaal topfotograaf Alex Mustard in Ouwerkerk of luister naar het verhaal van Kurt Amsler die de spectaculaire geboorte van een potvis op beeld heeft vastgelegd. Kurt zei over deze ervaring: ‘It is the greatest experience I ever had, in 45 years of underwater photography’. Dat kan niet anders dan een indrukwekkend verhaal zijn!

Try & Dive
Op zondag 24 mei wordt er een Try & Dive georganiseerd bij duiklocatie Den Osse Nieuwe Kerkweg. ‘Olympus is aanwezig met een aantal camera’s die je kunt testen. Voordat je het water in gaat krijg je uitleg over de camera, zodat je deze optimaal kunt testen,’ vertelt Van Santen. ‘Achteraf zie je je foto’s op een scherm en krijg je direct feedback.’ Ook Bare, Mares en Onderwaterhuis.nl zijn aanwezig, zodat je ook andere duikmaterialen kunt testen.

Wrakduiken, onderwaterbiologie en fotografie
Op vrijdagavond 22 mei neemt Cor Kuyvenhoven aan boord van duikvaartuig ‘Argus’ van de marine je mee in de betoverende wereld van de wrakduiken op de Noordzee. Daarnaast geeft de bemanning van het marineschip je uitleg over de functie van het schip. In Wemeldinge geven Brendan Oonk en Marco Faasse op diezelfde avond een presentatie over de relaties onder de waterspiegel. Wil je juist meer over onderwaterfotografie weten? Kom dan zondagmiddag naar het Watersnoodmuseum waar René Weterings een aantal van zijn foto’s laat zien aan de hand van het WK-thema ‘Kom Dichterbij’.

Duikweek
Voor niet-duikers wordt van 15 t/m 25 mei de duikweek georganiseerd. ‘Verenigingen en duikscholen organiseren allerlei activiteiten, zoals introductieduiken voor mensen die nog nooit gedoken hebben en begeleide buitenduiken voor vakantieduikers die geen ervaring hebben met duiken in Nederland. Op deze manier kan iedereen in Nederland ervaren hoe het is om te duiken én zetten we de duiksport in de spotlights,’ aldus Van Santen.

Wil je meer informatie of een compleet overzicht van alle side-events? Ga dan naar www.duikweek.nl/Side-events.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief