Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Nieuws

Tweede testdag WK Onderwaterfotografie op 11 oktober

Aanstaande zaterdag wordt bij duiklocatie Parking (64) een oefening voor het WK Onderwaterfotografie gehouden met fotografen, vrijwilligers, controllers, verkeersregelaars, et cetera.

Op 11 oktober wordt het WK Onderwaterfotografie, dat van 21 tot en met 25 mei 2015 in Zeeland wordt gehouden, door de Nederlandse Onderwatersport Bond in het klein nagebootst bij duiklocatie Parking (64) in Kattendijke. “We begeleiden de ‘WK-deelnemers’ op deze dag net zoals we het tijdens het WK doen. Op deze manier wordt duidelijk waar nog knelpunten zitten of wat we nog beter kunnen doen op het gebied van logistiek, inzet van vrijwilligers en de veiligheid,” aldus Desmond van Santen, projectleider van het WK.

Nederlands WK-team aanwezig tijdens testdag
Er zijn veel vrijwilligers opgetrommeld, die of als vrijwilliger het ‘WK’ begeleiden, of als fotograaf of assistent deelnemen. “De fotografen, assistenten en teamcaptains zijn ingedeeld in landenteams. Het leuke is dat het voltallige Nederlandse team, dat volgend jaar deelneemt aan het WK, ook meedoet tijdens de oefendag. Ook vanuit België is er een team aanwezig op de testdag.”

De teams worden vervolgens begeleid door de vrijwilligers. “Er zijn verkeersregelaars, coördinatoren, stand-by duikers en controllers, die continu bij ‘hun’ team zijn om in de gaten te houden of alles volgens de regels verloopt.” Ook zal Reddingsbrigade Vrouwenpolder de testduik aangrijpen om ervaring voor volgend jaar op te doen.

V.I.P-evenement
Tijdens de testduik zijn er ook een aantal genodigden aanwezig die uitleg krijgen over het WK en de testduik kunnen aanschouwen. Onder andere wethouders Meeuwisse (Goes) en Molenaar (Veere) en Rijkswaterstaat Zee en Delta zijn aanwezig. Uiteraard ben jij ook van harte welkom om de testduik te aanschouwen! De duikers gaan rond 11:15 uur te water, waarna er 45 minuten gedoken mag worden.

Advies: duik zaterdag niet bij Parking (64)
In verband met de drukte van de WK-testdag raadt de NOB af om aanstaande zaterdag bij duiklocatie Parking (64) te duiken. “Een deel van de parkeerplaats wordt gebruikt voor de testduik, waardoor het handiger is om elders een duik te maken,” aldus Van Santen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief